Apšaudē tirdzniecības centrā Teksasā 20 bojāgājušie

CC BY 2.0 / John Liu / Полицейский патрульный автомобиль
Полицейский патрульный автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aculiecinieks pastāstīja, ka noziedznieks pūlējies šaut aizvien ātrāk, kad cilvēki panikā bēga prom, lai paspētu trāpīt pēc iespējas lielākam skaitam upuru.

RĪGA, 4. augusts - Sputnik. Tirdzniecības centrā Walmart Elpaso pilsētā (Teksasas štats, ASV) sestdien notikusi apšaude. Incidentā gājuši bojā 20 cilvēki, 26 guvuši ievainojumus, daudzi no viņiem ir smagā stāvoklī. Štata gubernators Gregs Ebots pastāstīja, ka operācija strēlnieka aizturēšanai ilgusi 21 minūti, turklāt likumsargiem pat nenācās izmantot šaujamieročus, vēsta RIA Novosti.

Apšaudes aculiecinieki pastāstīja, ko bija spiesti pārdzīvot.

"Viņš (šāvējs – red.) alka asiņu, droši vien bija to plānojis," pastāstīja Kendals Longs, apšaudes liecinieks.

Viņš piezīmēja, ka noziedznieks pūlējies šaut aizvien ātrāk, kad cilvēki panikā bēga prom, lai paspētu trāpīt pēc iespējas lielākam skaitam upuru.

Longs piebilda, ka Elpaso tika uzskatīta par vienu no drošākajām pilsētām ASV, taču pēc apšaudes tirdzniecības centrā acīmredzot situācija mainīsies. Longs nosauca notikušo par "iekšējo terorismu".

"Mēs vienkārši iepirkāmies, mēs bijām sieviešu apģērbu nodaļā un gatavojāmies norēķināties, kad mana māte izdzirdēja, it kā kāds būtu sācis būvdarbus – sit pa sietu vai kā tamlīdzīgi... Mēs gatavojāmies norēķināties, un atskatījusies viņa teica, ka patiesībā tā ir apšaude. Noliecieties, noliecieties, viņa uzsauca manam jaunākajam brālim un man. Es saķēru māti aiz rokas, paķēru jaunāko brāli, un mēs metāmies laukā pa avārijas izeju," pastāstīja notikuma aculieciniece Britnija Lečuga.

Meitene atcerējās, ka tirdzniecības centrā bija "liels skaits bērnu, kuri nevarēja atrast savus vecākus, visi kliedza, visi bija šokēti, nezināja, ko darit, centās noslēpties zem apģērbiem."

Mediji sākotnēji ziņoja, ka aizturēti vairāki šāvēji, taču policija apstiprināja, ka aizturēts viens aizdomās turamais. Aizturēts 21 gadu vecs amerikānis Patriks Kruzioss. Pirms šaušanas viņš publicējis savā lapā Twitter manifestu, kurā atbalstīja teroraktu mošejā Jaunzēlandē. Savā manifestā viņš paziņoja, ka aizsargā savu valsti no ārvalstu "iebrukuma", kā arī pauda pārliecību: tā rezultātā cieš ASV kultūra un ekonomika.

Tirdzniecības centrs, kurā notikusi apšaude, atrodas netālu no ASV un Meksikas robežas. Lielu daļu tā apmeklētāju veido meksikāņi, kuri ierodas Elpaso iepirkties.

Ziņu lente
0