Rīt Rīgas osta paliks bez valdes priekšsēdētāja

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andris Ameriks un Nils Ušakovs ievēlēti Eiropas Parlamentā un strādāt ostas valdē viņi vairs nevarēs.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. No 1. augusta Rīgas Brīvostas valde turpinās darbu bez priekšsēdētāja un viņa vietnieka, vēsta Rus.db.lv.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Ušakovam – budžets, Amerikam – transports: ar ko nodarbosies eirodeputāti

Šobrīd Rīgas domi ostas valdē pārstāv bijušais vicemērs Andris Ameriks, kurš vada valdi, bijušais mērs Nils Ušakovs, vicemērs Vadims Baraņņiks ("Neatkarīgo deputātu frakcija"), kā arī Mihails Kameņeckis ("Saskaņa").

Finanšu ministrijas pārstāve ostas valdē ir Baiba Bāne, Satiksmes ministrijas pārstāve – Džineta Innusa, Ekonomikas ministrijas pārstāvis – Pāvels Rebenoks, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis ir Viesturs Zeps, mēra amata kandidāts no frakcijas "Latvijas attīstībai".

Kā zināms, Ameriks un Ušakovs tika ievēlēti Eiropas Parlamentā, un strādāt ostas valdē vairs nevarēs. Viņi atstās savus amatus ne vēlāk par 1. augustu, pēc kā valde paliks bez priekšsēdētāja un viņa vietnieka.

Pēc Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāves Ingas Šabovicas sacītā, valdes darba reglaments paredz, ka valde ir rīcībspējīga, ja tajā ir seši locekļi, un jebkurus lēmumus tā var pieņemt tikai tajā gadījumā, ja tiem piekrīt vismaz pieci pārstāvji. Tā kā līdz ar Amerika un Ušakova aiziešanu paliek tieši seši ostas valdes locekļi, teorētiski tā spēs turpināt darbu.

Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš trešdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka šī situācija neietekmēs ostas darbu, jo valde ir spējīga pieņemt lēmumus, taču perspektīvā tā ir jāizveido pilnā sastāvā. Viņš pauda cerību, ka šis jautājums tiks atrisināts augustā.

Управление Рижского порта - Sputnik Latvija
Ministri steidz iecelt savējos "siltās vietiņās" ostu valdēs

"Valdes noformēšana pilnā sastāvā lielā mērā ir atkarīga no Rīgas domes un procesiem Rīgas domē. Es ceru, ka augustā, ja kaut kas kardināli nemainīsies, šim jautājumam vajadzētu atrisināties. Taču, pat ja tas tā nebūs, es domāju, ka uz ostas darbu tam būtisku ietekmi atstāt nevajadzētu," pateica Zeltiņš.

Iepriekš frakcijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" Rīgas domē izvirzīja ostas valdes priekšsēdētāja vietnieka amatam Rīgas mēra amata izpildītāju Oļegu Burovu, taču viņš nesaņēma nepieciešamo balsu skaitu.

Ziņu lente
0