Krievijas pilsone pēc insulta kļūdainas diagnozes dēļ tiek sūtīta uz Tvaika ielu

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis vērsies Veselības inspekcijā ar sūdzību par Gaiļezera slimnīcas mediķiem, kuri nav izpratuši, ka viņa dzīvesbiedrei ir insults, un gribējuši sūtīt sievieti uz psihiatrisko slimnīcu.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Vizīte Gaiļezera slimnīcā sagādājusi milzu pārdzīvojumus un nopietnus draudus veselībai 39 gadus vecajai Janai no Sočiem – ārsti paziņojuši, ka viņai esot psihiski traucējumi, taču patiesībā sievietei bijis insults, vēsta telekanāla TV3 pārraide Bez Tabu.

Операционный блок в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Naktī no insulta glābj tikai vienā slimnīcā Rīgā

Pēc sūdzībām par sliktu pašsajūtu Krievijas pilsoni Gaiļezera slimnīcā nogādāja ātrā palīdzība. Kad klīnikā ieradies Janas vīrs Oskars ar hospitalizācijai nepieciešamajām mantām, viņš bija spiests ilgi stāvēt zem slimnīcas logiem. Pēc tam viņam paziņoja, ka sieviete jānogādā psihiatriskajā slimnīcā Tvaika ielā, jo viņai esot psihiski traucējumi.

"Iekšā mani nelaida, es pie viņas īpaši netiku. Bija jāgaida ārā. Un gaidīju diezgan ilgi – gandrīz visu dienu. Un vakarpusē iznāca ārā ārsts un teica, ka sievai viss ir kārtībā, viņai ir psiholoģiskas problēmas," Oskars pastāstīja žurnālistiem.

Viņš piebilda, ka kopā ar Janu nodzīvoti jau vairāki gadi, ģimenē aug meitiņa, un viņš nekad nav novērojis sievai psiholoģiskas novirzes.

Kad iegājis pie sievas, Oskars ieraudzījis viņu ratiņkrēslā. Ārsti to pamatoja ar preparātu darbību. Kad Jana mazliet attapusies, viņa pastāstīja, ja nejūt pusi ķermeņa.

Oskars aizvedis Janu uz mājām. Nākamajā dienā, redzot, ka stāvoklis neuzlabojas, viņš nolēmis vēlreiz aizvest dzīvesbiedri uz slimnīcu, taču šoreiz – uz Stradiņiem. Tur viņai konstatēja ķermeņa labās puses paralīzi, ierobežotu redzes lauku no labās puses, arī asinsvadu bojājumu, un noteica diagnozi - insults.

Врач - Sputnik Latvija
Ārsta Tihonova lieta: ministre pastāstīja, kā cīnīsies ar nolaidību

"Paldies Dievam, ka atbraucām. Viņi teica: "Kāpēc ātrāk nevedāt?". Liels paldies ārstiem, viņi tomēr 10-12 dienu laikā sievu "aiz ausīm izvilka laukā". Šausmas vienkārši, ko mēs esam pārdzīvojuši!" teica Oskars.

Tagad sievieti gaida ilgstoša ārstēšanās, taču dzīvībai briesmas nedraud.

Rīgas Austrumu klīniskā universitāte gadījumu komentēt atsakās, jo priekšā paredz nepatīkamu izmeklēšanu, un katrs pateiktais vārds var tikt izmantot pret Gaiļezera ārstiem. Pacientes vīrs jau vērsies Veselības inspekcijā, lūdzot pārbaudi kļūdainās diagnozes gadījumā.

Savukārt Stradiņa slimnīcas speciālisti apliecina, ka insults 39 gadu vecumā esot reta parādība, tāpēc Gaiļezera mediķu kļūda ir saprotama.

Ziņu lente
0