ASV senators licis šķēršļus sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2", vēsta mediji

© Photo Nord Stream 2 / Thomas EugsterТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Daily Beast informēja, ka politiķis nāk no Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam tuvām aprindām.

RĪGA, 30. jūlijs – Sputnik. ASV senators Rends Pols pretojas sankciju ieviešanai pret Krievijas gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu The Daily Beast.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija
Bijušais Vācijas ministrs paskaidroja, kāpēc "Ziemeļu straume 2" tiks uzbūvēts līdz galam

Izdevums apgalvo: politiķis atlicis likumprojekta izskatīšanu par sankcijām pret kuģiem, kuri piedalās gāzesvada būvdarbos jūrā, kā arī ar tiem saistītajām juridiskajām un fiziskajām personām. Dokumentu bija plānots izskatīt Senāta Ārlietu komitejā.

Lai arī Rends Pols nepauda publiski savu negatīvo attieksmi pret piedāvātajiem ierobežojumiem, viņš nosūtīja vēstuli kolēģiem, kurā pamatoja savu viedokli.

Senatora vēstījumā teikts, ka pašreizējā redakcijā likumprojekts nodarīs kaitējumu nevis Krievijai, bet gan ASV sabiedrotajiem Eiropā.

"Šīs sankcijas sajutīs nevis Krievijas iedzīvotāji, bet gan kompānijas no Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Francijas, Somijas, Zviedrijas un Itālijas, kā arī to investori," viņš apgalvoja.

Vēstījuma noslēgumā Pols aicināja senatorus neatbalstīt normatīvo aktu.

Izdevums atgādināja, ka politiķis ir tuvs Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam, bet pērn apmeklējis Krieviju un nodevis Kremlim ASV līdera vēstuli.

"Ziemeļu straume 2"

Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" projekts paredz 1200 km gara gāzesvada būvdarbus Baltijas jūrā no Ļeņingradas apgabala līdz Vācijai.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
ASV izdomāja, ar ko var aizvietot sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

Pret cauruļvada projektu iebilst vairākas rietumvalstis, kā arī Ukraina un Baltijas valstis. Kijeva ir nobažījusies par to, ka pēc "Ziemeļu straume 2" atklāšanas Maskava vairs nepiegādās degvielu Eiropai caur Ukrainu un atņems tai ilggadējos ienākumus no tranzīta 2-3 miljardu dolāru apmērā. savukārt Vašingtona vēlas piegādāt Eiropai savu sašķidrināto dabasgāzi, kuras cena ir daudz augstāka.

Projektu atbalsta Vācija. Valsts kanclere Angela Merkele iepriekš uzsvēra, ka "Ziemeļu straume 2" uzlabos Vācijas enerģētisko drošību, turklāt gāzesvads nepieciešams valsts rūpniecībai un iedzīvotājiem.

Maskava jau vairākkārt ieteikusi atteikties no projekta politizēšanas un izvērtēt to no ekonomiskā viedokļa.

Plānots, ka gāzesvads tiks pabeigts šī gada beigās.

Ziņu lente
0