Svelme pamet Latviju: laikapstākļu anomālijas vairs nav gaidāmas

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasДевушка в купальнике.
Девушка в купальнике. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi neprognozē nekādas laikapstākļu anomālijas augustā, taču nevar solīt arī to, ka vasaras nogale būs karsta.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Global Forecast System un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vēsta, ka tuvākajās divās nedēļās vasara iedzīvotājus nelutinās, informēja Tvnet.lv.

Jau šodien Latvijā līdz ar ziemeļaustrumu vēju ienāks vēsas gaisa masas. Alūksnē un Rēzeknē gaisa temperatūra strauji kritīsies par 10 grādiem. Karsts būs tikai Kurzemes dienvidrietumos, kur dzīvsudraba stabiņi joprojām rādīs +29.

Taču nākamo divu nedēļu laikā gaisa temperatūra nepacelsies virs +25, sinoptiķi pat prognozē no +15 līdz +25 grādus. Augusta naktīs temperatūra kritīsies līdz +10 un pat +5 grādiem. Šāds laiks gaidāms ne tikai piekrastē, brīdināja meteorologi.

Sinoptiķi sola, ka tuvākajās divās nedēļās laikapstākļu anomālijas vairs nav gaidāmas. Tiesa, speciālisti atzīmēja, ka strauju karstuma un aukstuma iestāšanos iespējams prognozēt ne ātrāk kā 10 dienu laikā.

Toties jau zināms, ka tuvākajās dienās Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, lēns un mērens ziemeļaustrumu vējš.

Tropiskā Latvija

Iespējams, pēc nogurdinošā karstuma, kas Latvijā bija vērojams brīvdienās, vēsums palīdzēs atsvaidzināties. Sestdienas naktī gaisa temperatūra Rīgā pārsniedza +20 grādus. VĢMC ziņoja, ka tā bijusi siltākā nakts pēdējo nedēļu laikā. Vēl vairāk, svētdien gaisa temperatūra Latvijā pieauga līdz +33 grādiem, tāpēc 27. jūlijs kļuva par karstāko dienu jūlijā.

Iepriekš vēstīts, ka 5. jūnija nakts Rīgā pārspēja 1988. gada rekordu, kad temperatūra nekritās zem +20 grādiem – tā bija agrākā tropiskā nakts 33 gadu laikā. Iepriekšējais rekords bija uzstādīts 1988. gadā, kad pirmā tropiskā nakts iestājās 8. jūnijā.

Tropisko nakšu parādība Rīgā nav unikāla. 2018. gadā galvaspilsēta piedzīvoja 14 tādas naktis. Tās fiksētas arī citviet Latvijā, vienkārši pilsētas apbūves īpatnību dēļ galvaspilsētā tās vērojamas biežāk karstuma viļņu laikā.


Ziņu lente
0