Politika

Spļāviens krieviem sejā: Mamikins novērtēja Ušakova balsojumu par sankcijām

© FREDERICK FLORIN / AFPЧлены ЕП на сессии в Страсбурге
Члены ЕП на сессии в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prātam neaptverami, kā Ušakovs un Ameriks var no sākuma runāt par attiecību uzlabošanos ar Krieviju, bet pēc tam doties uz Eiropas Parlamentu un balsot par rezolūcijām, kas vērstas pret Krieviju, tā ir nodevība un spļāviens krieviem sejā, paziņoja Andrejs Mamikins.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Latvijas eirodeputātu Nila Ušakova un Andra Amerika balsojums par grozījumiem ar aicinājumu paplašināt pret Krieviju vērsto sankciju sarakstu ir absolūta nodevība, un tas ir mīkstākais vārds, kas nāk prātā šajā situācijā, norāda bijušais eiropietis Andrejs Mamikins.

Aizritējušajā nedēļā Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju "Par ekoloģijas aktīvistiem un ukraiņu politiskajiem ieslodzītajiem Krievijā".

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Politika
Ušakovs un Ameriks Eiropas Parlamentā iestājās par sankciju pastiprināšanu pret KF

Rezolūcijai tika iesniegti vairāki grozījumi. Pirmais no tiem aicināja paplašināt pamatojumu sarakstu papildu sankciju ieviešanai pret Krieviju tostarp arī ar tā dēvēto Magņitska aktu, jeb rīkoties pēc ASV piemēra vispārējā Eiropas līmenī. Grozījumu Eiropas Parlamentā atbalstīja ar 352 balsīm "par" un ar 228 "pret".

Pret Krieviju vērsto sankciju pastiprināšanu atbalstīja arī deputāti no Latvijas - "Saskaņas" biedri Andris Ameriks un Nils Ušakovs, kuri tika ievēlēti, pateicoties Latvijas krievvalodīgā elektorāta balsīm.

"Tā ir pilnīga bezatbildība, spļāviens sejā krievu cilvēkiem, (…), kuri rindās gāja balsot par Ušakovu un Ameriku Eiropas Parlamenta vēlēšanās, jo uzskatīja: nu, viņi noteikti uzlabos attiecības ar Krieviju, dzīvot kļūs nedaudz labāk, bezdarbs kritīsies, sāksim sadarboties," sacīja Mamikins, komentējot rezolūcijas balsošanas rezultātus.

Viņš atzīmēja, ka šī bija Eiropas Parlamenta jaunā sasaukuma pirmā ne tehniskā sesija – ar rezolūcijām, ar nopietniem dokumentiem – un uzreiz pacēlies jautājums par Ukrainu. "Bet kur Ukraina, tur visur ir jāpiepin klāt Krievija un "tai jāiesper", norāda Mamikins.

"Par "riebīgākajiem" pantiem pret Krieviju rezolūcijā tika sarīkota elektroniska balsošana. Un mūsu "skaistuļi" parādīja sevi visā savā "krāšņumā". Man ļoti žēl," - sacīja Mamikins.

Pēc Mamikina domām Ušakovs un Ameriks, balsojot par grozījumiem pret Krieviju, nodevuši savus vēlētājus, kuri viņiem tic.

Pēc šādas nodevības rodas sajūta, ka gribas iet un nomazgāt rokas. — Kad tu redzi tādas lietas, ka vakar šis cilvēks teica vienu, bet šodien dara citu..." — teica Masikins.

Viņš atzīmēja, ka gan Ušakovs, gan Ameriks varēja nobalsot citādi, pat ja viņu viedoklis atšķirtos no grupas oficiālās līnijas.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Ušakovam – budžets, Amerikam – transports: ar ko nodarbosies eirodeputāti

Ja viņi būtu nobalsojuši pret (pret Krieviju vērstām grozījumiem – red.), neviens viņus nebūtu rājis, vai izsaucis uz "sarkanā paklāja" – tāda Eiroparlamentā nav. Kāpēc viņi, neskatoties uz to, tomēr nobalsoja - varbūt pat nebija izlasījuši tekstu? Ko tad viņi dara Eiropas Parlamentā, viņus sūtīja uz turieni strādāt, ar labu algu – 7000 eiro mēnesī plus 320 eiro par katru Strasbūrā pavadīto dienu. Par tādu naudu ir jāstrādā no 8 rītā līdz 12 naktij... Tātad tā ir cūcība un haltūra, nu, vai arī viņi karjeru būvē," norāda Mamikins.

Viņš piebilda, ka Ušakovs un Ameriks darbu Eiroparlamentā uzsākuši "forši".

"Tas, protams, nekam neder, ja uz katra soļa deklarē: mēs esam par draudzību, par uzlabošanos. Tad tā ir vienkārši liekulība: vārdos viņi ir par attiecību uzlabošanos ar Krieviju, cik reižu Ušakovs uz Maskavu ir braucis … un tagad atbalsta tos, kuri skaidri aicina ES dalībvalstis palielināt sankciju spiedienu pret Krievijas Federāciju. Es nesaprotu, kā var, faktiski pasakot šo frāzi plenārsēžu zālē, rīt atkal doties pie Krievijas partneriem un kolēģiem un kaut ko runāt par attiecību uzlabošanos," - secināja Mamikins.

Ziņu lente
0