Lukašenko pieņēma ielūgumu apmeklēt Latviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото
Президент Белоруссии Александр Лукашенко, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Lukašenko vizīti uz Latviju runāja jau 2017. gadā, taču aktīva gatavošanās tika uzsākta vien 2018. gadā, jau gandrīz tika nozīmēts datums – šī gada maijā, taču Minska nolēma pārcelt tikšanos.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pieņēma Latvijas varasiestāžu ielūgumu apmeklēt Rīgu, paziņoja Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs, kurš 25. jūlijā tikās ar Latvijas kolēģi Edgaru Rinkēviču, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Ir ielūgums mūsu prezidentam apmeklēt Latviju. Šis ielūgums ar prieku pieņemts, mēs vēl vienosimies par pieņemamajiem datumiem," pateica Makejs.

Pēc viņa sacītā, pusēm ir jāsagatavo prezidenta Lukašenko vizīte tādā veidā, lai "varētu apspriest un apstiprināt konkrētus projektus". Latvijas ĀM vadītājs precizēja, ka pirms Lukašenko vizītes Rīgā var sarīkot Baltkrievijas un Latvijas starpvaldību komisijas sēdi – tajā vēlas apspriest ekonomiskās sadarbības praktiskos jautājumus.

​Pēc vakardienas tikšanās ar Rinkēviču Makejs paziņoja, ka Baltkrievijai un Latvijai ir liels potenciāls abu valstu tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības intensifikācijā un lielu savstarpēju projektu īstenošanā.

"Pirmām kārtām, protams, mums ir jākoncentrē pūliņi efektīvākai mūsu valstu tranzīta un loģistikas potenciāla izmantošanai. Perspektīvs virziens ir jaunu tehnoloģiju un inovāciju izstrāde un ieviešana," teica baltkrievu ministrs. Tāpat Makejs minēja par Latvijas un Baltkrievijas savstarpējo darbu ķīniešu iniciatīvas "Jaunais Zīda ceļš" īstenošanas ietvaros.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā Lukašenko nenokļūt vēstures mīnu laukā Latvijā

Par to, ka notiek Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko oficiālās vizītes uz Latviju gatavošana, kļuva zināms jau 2018. gada vasarā. Tika runāts, ka Lukašenko būtu jāpaspēj tikties ar Latvijas līderi Raimondu Vējoni līdz tā brīža Latvijas vadītāja prezidenta termiņa beigām.

Latvijā Baltkrievijas prezidentam bija jāierodas maijā. Taču 2019. gada aprīļa beigās parādījās informācija par to, ka Lukašenko vizīte tiek atlikta uz nenoteiktu laiku. Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs toreiz skaidroja, ka iniciatīva par vizītes pārcelšanu nākusi no Baltkrievijas, visticamāk tas bija saistīts ar gaidāmo Latvijas prezidenta maiņu.

Ziņu lente
0