Latvijā pieaug marihuānas legalizācijas piekritēju skaits

© Sputnik / Sergey MelkonovПосевная конопля
Посевная конопля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju joprojām neatbalsta marihuānas legalizāciju, tās piekritēju skaits pieaug jau trešo gadu pēc kārtas.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Pakāpeniski pieaug Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri iestājas par marihuānas legalizāciju, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš savā Twitter mikroblogā.

"Jau 15% uzskata, ka marihuānas lietošana Latvijā būtu jālegalizē. Pirms gada tādi bija 12%, Vēl pirms tam 9%-10%. Taču vienlaikus vairākums vēl aizvien ir pret šādu ideju (78%)," uzrakstīja Kaktiņš.

​Iepriekš Sputnik Latvija intervijā psihiatrs Artūrs Utināns norādīja, ka, varbūt, Latvijai nevajadzētu steigties ar vieglo narkotiku legalizāciju, ņemot vērā ārkārtīgi augsto jauniešu pašnāvību skaitu.

Молодой человек на лестнице - Sputnik Latvija
Latvija – starp līderiem pašnāvību skaita ziņā: kā pazīt uz pašnāvību noskaņotu pusaudzi

Neraugoties uz to, ka var būt medicīniskas norādes marihuānas lietošanai, pusaudžu gadījumā tā nes vairāk kaitējuma, nekā labuma: tā var izraisīt atsvešināšanos no sabiedrības, kas beigu beigās, kopā ar citiem faktoriem, var izraisīt pašnāvnieciskas domas, uzsvēra eksperts.

2019. gada aprīlī Iekšlietu ministrija iestājās par marihuānas lietošanas dekriminalizāciju, uzsverot, ka jāfokusējas uz sabiedrības veselības un profilakses.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, narkotikas Latvijā lieto lielākoties vīrieši bez augstākās izglītības no Rīgas, Olaines un Ogres.

Ziņu lente
0