Elektroniskās vīzas atbalstīja, bet ar ko braukt: Pēterburga piedāvā jaunus variantus

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasАэропорт Пулково, Санкт-Петербург
Аэропорт Пулково, Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidosta "Pulkovo" lūdz federālo centru atcelt ierobežojumus ārvalstu kompāniju lidojumiem, kas veicinās ārzemju un Krievijas tūristu plūsmas pieaugumu.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Elektronisko vīzu ieviešana no 1. oktobra ārvalstu tūristiem, kuri grib apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu, saskaņā ar ekspertu prognozēm, palielinās ieceļotāju plūsmu par 30-40% gadā, vēsta Krievijas Tūroperatoru asociācija (KTOA). Pilsētas varasiestādes lūdz federālo centru atcelt ierobežojumus arī ārvalstu kompāniju lidojumiem, kas varētu novest pie vēl lielākas tūristu plūsmas.

Elektroniskās vīzas atvērs durvis

KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par elektronisko vīzu ieviešanu no šī gada 1. oktobra ārvalstu tūristiem, kuri apmeklē Pēterburgu un Ļeņingradas apgabalu.

Петергоф, дворцово-парковый ансамбль - Sputnik Latvija
Sanktpēterburga ieviesīs elektroniskās vīzas ārvalstu tūristiem no 1.oktobra

Ārzemnieki varēs noformēt vīzu, iesniedzot pieteikumu KF Ārlietu ministrijas mājaslapā ne vēlāk kā četras kalendārās dienas pirms plānotā brauciena uz 30 kalendārajām dienām ar atļauto uzturēšanās termiņu Krievijas reģionā ne ilgāk par astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par elektroniskās vīzas noformēšanu netiks iekasēta.

Valstu saraksts, kuru pilsoņiem būs pieejama bezmaksas elektroniskā vīza, pagaidām nav noteikts, taču, saskaņā ar KTOA prognozi, tas būs tuvs Kaļiņingradas sarakstam. Patlaban Kaļiņingradu ar elektronisko vīzu atļauts apmeklēt vairāk nekā 50 valstu pilsoņiem, tostarp praktiski visu Eiropas Savienības valstu pilsoņiem.

Pēc ekspertu domām, īstermiņa perspektīvā e-visa palielinās tūrisma plūsmu Sanktpēterburgā par 30-40% gadā. Pilsēta būs pieprasīta kā galamērķis īsiem braucieniem un citybreak braucieniem, pieaugs korporatīvo pasākumu un kongresu rīkošanas pieprasījums. Turklāt pieprasījums nāks ne vien no Eiropas tirgus, bet arī no tālākiem tirgiem – pirmkārt, no Ķīnas un Āzijas dienvidaustrumu valstīm. Pērn Sanktpēterburgu apmeklēja aptuveni 4 miljoni ārvalstu tūristu.

Kā var atbraukt

Līdz ar elektronisko vīzu ieviešanu Pēterburgas varasiestādes un lidosta "Pulkovo" lūdz Maskavu par ārvalstu kompāniju lidojumu ierobežošanas atcelšanu. Šobrīd tiešās Sanktpēterburgas aviosatiksmes ar lielāko daļu ārvalstu pilsētu trūkuma dēļ pasažieri ir spiesti lidot ar pārsēšanos, kas tikai palielina kopēja lidojuma laiku un samazina komforta līmeni.

Вид на Кафедральный собор и Рыбную деревню  - Sputnik Latvija
Nosaukta galvenā problēma elektronisko vīzu noformēšanā Kaļiņingradas apmeklēšanai

Lidostas "Pulkovo" pārvaldošā kompānija lūdz sniegt atvērto debesu režīmu piektajā un septītajā gaisa telpas brīvībā.

Piektā gaisa telpas brīvība sniedz tiesības aviokompānijai pārvadāt pasažierus un kravas no vienas ārzemju valsts citā, lidojot no/uz pārvadātāja reģistrācijas valsti. Šāds režīms ļaus izveidot ievērojami pievilcīgākus nosacījumus Āzijas dienvidaustrumu, Tuvējo Austrumu un Ziemeļamerikas valstīm un atvērt reisus maršrutos Eiropa – Āzija vai Āzija – Ziemeļamerika, uzskata Pēterburgā. Turklāt šādu lidojumu attīstība kļūs par labu virzītāju programmas "stopover" (pieturas) īstenošanai Sanktpēterburgā.

Savukārt septītā gaisa telpas brīvība sniedz aviokompānijai tiesības pārvadāt pasažierus un kravas starp divām ārzemju valstīm bez pārsēšanās pārvadātāja reģistrācijas valstī.

Runājot par piektās un septītās gaisa telpas brīvības plusiem lidostai "Pulkovo", eksperti norāda pozitīvu šāda formāta ietekmi arī Sanktpēterburgas un visa apgabala iedzīvotājiem kopumā. Pirmkārt, pieaugs starptautisko galamērķu tīkls, parādīsies tālāki galamērķi, kas ļaus vietējiem tūristiem izvairīties no pārsēšanās tajā pašā Maskavā vai Eiropas pilsētās.

В Калининград по электронной визе - Sputnik Latvija
Video
Laipni lūdzam Kaļiņingradā! Kā darbojas bezmaksas elektroniskā vīza

Otrkārt, pēc novērotāju sacītā, pastiprināsies konkurence pārvadātāju vidū, un tas nozīmē, ka tarifi atsevišķos maršrutos var tikt pārskatīti un samazināti.

"Šādas maršrutu un cenu tarifu daudzveidības rezultātā ieguvēji būs gan tūristi, gan tūroperatori. Organizēta tirgus dalībniekiem parādīsies vairāk iespēju pieejama tūristu produkta veidošanai," saka viens no informācijas avotiem aviācijas nozarē. Turklāt eksperts atzīmē arī jaunas iespējas čarterreisu veikšanai no Sanktpēterburgas, jo te var iesaistīt ārvalstu pārvadātāji.

Ziņu lente
0