Pauls: Krieviju nomelno, jo baidās tās spēka

© Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasКомпозитор Раймонд Паулс
Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Pauls uzskata, ka ar Krieviju vajag draudzēties, bet neslavas celšana austrumu kaimiņam ir politiķu izdarības.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Rietumos cenšas parādīt Krieviju negatīvā gaismā, jo baidās, ka tā kļūs pārāk stipra. Taču vienkāršo cilvēku līmenī, nevis starp politiķiem, attieksme pret krieviem ir cieņpilna, pastāstīja latviešu komponists, bijušais kultūras ministrs Raimonds Pauls.

"Acīmredzot baidās, ka Krievija kļūs pārāk stipra. Tā ir lielā politika. Kādu vajag "nomelnot". (…) Es šo tautu cienu, tie ir mūsu kaimiņi, mums šeit nav problēmu. Protams, ka visur var kaut ko atrast… bet kādēļ jāmeklē? Iešu tikties ar Pugačovu, un tas arī viss," pateica Pauls. Videoierakstu ar komponistu savā Facebook lapā publicēja žurnāliste Svetlana Zimina-Gintere.

Viņš piezīmēja, ka tautībās iedala tikai tie, kam tas vajadzīgs no politikas viedokļa, pats viņš sen ir aizgājis no šīs jomas.

"Mana sieva ir krieviete, tādēļ skaidrs, kāda ir mana attieksme pret krieviem," piebilda maestro.

Pēc komponista domām, kultūras nozarei ir jāpaliek ārpus politikas, nedrīkst aizliegt skatuves māksliniekiem ieceļot jebkurā valstī vai uzstāties kaut kādā valodā.

"Sevišķi kultūras pasaulē robežas vispār nedrīkst būt. Kurš kurp vēlas, tur arī drīkst braukt, uzstāties, kādā valodā grib. Austrumos nepieciešama krievu valoda, rietumos – angļu. Piemēram, es bieži redzu, pie mums delegācijas staigā gan no Uzbekistānas, gan no Ļeņingradas, no kurienes tik nav bijušas. Mums ir normālas attiecības," uzsvēra Pauls.

Viņš atgādināja, ka nesen Jūrmalā norisinājās Laimas Vaikules festivāls "Rendezvous", kas pulcēja skatuves māksliniekus no dažādām valstīm – viņi "dziedāja un dancoja, kurš kā mācēja" – tajā valodā, kurā viņiem ir ērtāk.

Tāpat viņš pastāstīja, ka bieži uzstājas Rīgas Čehova Krievu teātrī, tieši ar krievu programmu.

"Tur man ir labas attiecības ar krievu aktieriem, tur mums ir muzikāla izrāde krievu valodā. Tā ka man attiecības ir normālas," nobeigumā sacīja Pauls.

Ziņu lente
0