Politika

Par jauno Lielbritānijas premjerministru kļuva Boriss Džonsons

© REUTERS / Lucas JacksonМинистр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон
Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ĀM vadītājs un bijušais Londonas mērs Boriss Džonsons iecelts Lielbritānijas premjera amatā.

RĪGA, 23. jūlijs – Sputnik. Džonsons kļūs par valsts premjerministru trešdien – pēc tam, kad Terēza Meja, esošā premjere, noliks savas pilnvaras, vēsta RIA Novosti.

Otrdien tika paziņoti Konservatīvās partijas līdera vēlēšanu rezultāti, par viņu kļuvis Boriss Džonsons. Iepriekšējā līdere Terēza Meja atkāpās no amata jūnijā, kad nespēja tikt galā ar Brexit problēmām un apvienot partiju. No premjera amata Meja aizies trešdien, dienas otrajā pusē, tad premjera amatā stāsies Džonsons. Jaunais konservatoru līderis par vienu no savām prioritātēm nosauca karu pret opozīciju.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Džonsons vēlas pierādīt Putinam "liberālisma vērtību" uz Brexit piemēra

Boriss Džonsons spēja uzvarēt partijas līdera vēlēšanās, taču viņš nav iekarojis valsts atbalstu, paziņoja opozīcijas Leiboristu partijas vadītājs Džeremijs Korbins.

"Džonsons saņēma mazāk nekā 100 tūkstošu Konservatīvās partijas locekļu atbalstu, apsolot nodokļu samazināšanu bagātajiem, parādot sevi kā baņķieru draugu un virzot ideju par izstāšanās no ES bez vienošanās. Taču viņš nesaņēma visas valsts atbalstu," uzrakstīja Korbins Twitter.

Opozīcijas līderis atkārtoja, ka neatbalsta topošā premjera idejas attiecībā uz Brexit, jo izstāšanās no ES bez vienošanās radīs zaudējumus valstij.

"Brexit bez vienošanās, kuru piedāvā Džonsons, nozīmē darbavietu skaita samazinājumu, cenu kāpumu, kā arī nacionālās veselības sistēmas pārdošanu Amerikas korporācijām pēc darījuma ar viņa draudziņu Donaldu Trampu," paziņoja Korbins.

Krievijas senators Puškovs, komentējot Borisa Džonsona iecelšanu Lielbritānijas premjerministra amatā, norādīja, ka viņa vadībā Lielbritānijas šķiršanās no ES ir neizbēgama, līdz ar to pastiprināsies iekšējā nestabilitāte valstī.

Ziņu lente
0