Mirror: tankkuģa aizturēšanas incidentā Lielbritānija tur aizdomās Krieviju

© REUTERS / Mizan News Agency/WANAБританский танкер Stena Impero
Британский танкер Stena Impero - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums vēsta lasītājiem: "pastāv bažas", ka britu tankkuģis nokļuvis Irānas ūdeņos nepareizu GPS koordināšu dēļ, ko Irānas izlūkdienests tam esot nosūtījis.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Lielbritānijas izlūkdienests MI-6 un Lielbritānijas Valdības sakaru centrs (GCHQ) izmeklē versiju par to, ka Krievija, iespējams, saistīta ar tankkuģa Stena Impero aizturēšanu Irānā, apgalvo tabloīds Sunday Mirror, atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Izdevums vēsta lasītājiem: "pastāv bažas", ka britu tankkuģis nokļuvis Irānas ūdeņos nepareizu GPS koordināšu dēļ, ko Irānas izlūkdienests tam esot nosūtījis ar "Krievijas spiegu tehnoloģijas" palīdzību, stāsta RIA Novosti. Sunday Mirror avots no aizsardzības resora ziņojis, ka pie Stena Impero devusies fregate Montrose, taču nokavējusies par desmit minūtēm, un tankkuģis, kas iepriekš atradies Omānas teritoriālajos ūdeņos, bija "nogādāts" uz Irānas ūdeņiem.

"Krievijai ir GPS viltošanas tehnoloģija, un tā varēja palīdzēt Irānai šajā avantūrā," izdevumam ziņojis informācijas avots rietumu drošības dienestā, pēc kura domām Irānas Islāma revolūcijas sargu korpuss (IRSK, Irānas bruņoto spēku vienība) un Krievijas izlūkdienesti "cieši sadarbojas Sīrijā, aizsargājot savas intereses".

Avīze apgalvoja, ka tankkuģa aizturēšanā Krievija varējusi piedalīties tikai ar prezidenta Vladimira Putina "atbalstu".

Piektdien Irāna aizturēja Ormuza šaurumā britu tankkuģi – Teherāna informēja, ka kuģis atslēdzis pozicionēšanas iekārtu un nereaģēja uz Irānas brīdinājumiem. IRSK to pavadīja uz Abbasa ostu. Ekipāža – 23 cilvēki – uzturas tankkuģī.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants brīdināja, ka Londona atbildēs uz tankkuģa sagūstīšanu.

Ziņu lente
0