ASV ministrija izskaidrojusi informatīvo uzbrukumu būtību ar picas piemēru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilustrētā brīdinājumā teikts: lai sētu strīdus amerikāņu sabiedrībā, ārvalstu aģenti var tīklā paziņot, ka tas nav amerikāņu stilā – nemīlēt ananasus picā.

RĪGA, 21. jūlijs - Sputnik. ASV Iekšējās drošības ministrija (DHS), kā piemēru izmantojot amerikāņu sabiedrībā radušās domstarpības par to, vai ananasu iespējams izmantot picas pildījumam, skaidroja, kā "Krievijas aģenti" var censties "sašķelt amerikāņus", vēsta telekanāls ABC News.

Логотип YouTube - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņu eksperti pieprasa pielīdzināt Krievijas telekanālus pedofiliem

Tas informēja, ka skaidrojumi sniegti Infrastruktūras drošības un kiberdrošības aģentūras vietnē. "Humoristiskais brīdinājums" paredzēts, lai palīdzētu amerikāņiem identificēt "propagandiskas kampaņas, (kas nāk – red.) no Krievijas un citiem ārvalstu pretiniekiem".

Ilustrētā brīdinājumā teikts: lai sētu strīdus amerikāņu sabiedrībā, ārvalstu aģenti var tīklā paziņot, ka tas nav amerikāņu stilā – nemīlēt ananasus picā. Pie tam "aģenti" var izmantot tādas frāzes, kā "milleniāļi iznīcina picu", konstatēja DHS.

"Ārzemju ietekmes aģenti pastāvīgi meklē iespējas uzpūst liesmas aktuālās problēmās Savienotajās Valstīs. Tas netiek darīts tāpēc, lai uzvarētu strīdā: viņi vēlas redzēt mūs sašķeltus," apgalvo brīdinājuma autori.

Iestāde ar humoru piezīmēja, ka patlaban tās rīcībā nav pierādījumu tam, ka Krievija vai jebkāda cita valsts aktīvi īstenotu informācijas operācijas pret picas pildījumiem.

Pēc prezidenta vēlēšanām 2016. gadā ASV apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos vēlēšanu procesā. Maskava vairākkārt atspēkoja apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas ASV, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka tās ir absolūti nepamatotas. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, runājot par iedomāto Krievijas iejaukšanos vēlēšanās dažādās valstīs, paziņoja, ka nav nekādu faktu, kuri to apstiprinātu.

Ziņu lente
0