Putins par Skripaļa lietu: kādam bija vajadzīgs skandāls

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents uzvēra, ka viņam nav ne jausmas, kur patlaban uzturas bijušais Izlūkošanas pārvaldes pulkvedis Sergejs Skripaļs.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzvēra, ka viņam nav ne jausmas, kur patlaban uzturas bijušais Izlūkošanas pārvaldes pulkvedis Sergejs Skripaļs, bet viņa saindēšana vienkārši devusi iemeslu starptautiskam skandālam, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Man nav ne jausmas. Viņš taču ir spiegs, viņš visu laiku slēpjas," viņš pastāstīja intervijā režisoram Oliveram Stounam.

Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Krievija apņēmusies noslēgt izmeklēšanu "Skripaļu lietā"

Pie tam Putins atzīmēja: viņš netic, ka Skripaļu būtu saindējuši britu specdienestu darbinieki. Prezidents uzskata, ka viņi būtu paveikuši uzbrukumu, ja būtu to gribējuši.

"Ja viņš bija viņu rokās, tur vispār nebija nekā sarežģīta. Nē, tur kaut kas nav kārtībā. Varbūt vienkārši bija vajadzīgs skandāls," paskaidroja valsts vadītājs.

Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieks Sergejs Skripaļš, iepriekš notiesāts par valsts nodevību, kopā ar meitu Jūliju tika saindēti Solsberijas pilsētā Lielbritānijā pērnā gada martā. Notikušais izraisīja starptautisku skandālu. Incidentā Londona apsūdzēja Krieviju. Maskava apsūdzības atspēkoja un paziņoja, ka nav saistīta ar noziegumu.

Krievijas vadība vairākkārt nosūtīja oficiālus pieprasījumus ar lūgumu nodrošināt piekļuvi izmeklēšanai, taču Lielbritānija uz tiem nereaģēja. Pagājušā gada rudenī Lielbritānijas prokuratūra izvirzīja apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem – Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam. Taču paši aizdomās turamie intervijā Sputnik un RT pastāstīja, ka Solsberiju apmeklējuši tikai kā tūristi.

Ziņu lente
0