ES iekšlietu ministru samitā Igaunija ierosināja izsūtīt nelegālos migrantus

© Sputnik / Хесус Альварадо / Pāriet pie mediju bankasКараван мигрантов из Гондураса
Караван мигрантов из Гондураса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības valstu iekšlietu ministru apspriedē Helsinkos Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme ierosināja izsūtīt no Eiropas nelegālos migrantus, nevis sadalīt pa ES valstīm.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Igaunijas Konservatīvās tautas partijas EKRE līderis Marts Helme, valsts iekšlietu ministrs, ES dalībvalstu ministru samitā joprojām pieturējās pie saviem migrantiem naidīgajiem uzskatiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Ņemt un sadalīt

Ceturtdien, 18.jūlijā Somijas galvaspilsētā notika ES valstu IeM vadītāju tikšanās, ko vadīja Somijas politiķe Marija Ohisalo. Apspriedē tika izskatīti tādi jautājumi kā nelegālā migrācija, kopējās vērtības un iekšējās drošības turpmākais kurss.

Мигранты - Sputnik Latvija
Masveida deportācijas uz Latviju: Vācija atgriež Sīrijas bēgļus

Ohisalo pauda pārliecību, ka Vidusjūrā izveidojusies kritiska situācija ar patvēruma lūdzējiem, un Eiropas Savienībai ir jāatrod kopīgs problēmas risinājums. Somija – ES priekšsēdētāja, ierosināja, lai atbildību par bēgļu izmitināšanu uzņemtos pēc iespējas vairāk ES valstu.

"Eiropas patvēruma sistēmai nepieciešamas tālākas reformas," paziņoja Somijas ministre. Pati valsts, demonstrējot piemēru, pēc EK lūguma piekritusi uzņemt 13 bēgļus no Vidusjūras.

Helme nevēlas uzņemt nelegāļus Igaunijā

Samita priekšsēdētāja viedoklim nepiekrita Igaunijas iekšlietu ministrs. Portāls ERR pastāstīja, ka politiķis paziņojis: viņa valstij migrācijas politikā liela nozīme ir migrācijas plūsmas kontrolēšanai.

Igaunijas iekšlietu ministrs pat neieradās uz ES valstu IeM vadītāju vakariņām samita prieksvakarā, kurā tika apspriesta caur Vidusjūru iebraucošo migrantu sadale. Helme paskaidroja, ka vakariņas notikušas nevis pēc Vācijas un Francijas iniciatīvas, kā ziņots iepriekš, bet gan pēc Somijas ierosinājuma.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Somus satriekusi migrantu seksuālā vardarbība pret bērniem

Savā vēlmē izsūtīt no Eiropas nelegālos migrantus Igaunijas politiķis ir vienisprātis ar kolēģi no Itālijas Mateo Salvini, kurš arī ieradās Helsinkos. Ar viņa rīkojumu Itālija slēgusi ostas kuģiem ar nelegālajiem bēgļiem.

Salvini vadītā partija "Līga" un Marta Helmes EKRE jau iekļāvušās nacionālistu un eiroskeptiķu blokā Eiropas Parlamentā "Identitāte un demokrātija".

Simpātijas bēgļiem, kuri Igaunijā ierodas pēc Briseles rīkojuma, neizrāda arī Igaunijas tieslietu ministra Raivo Aēga partija "Tēvija", taču tā neizrāda arī tik vētrainas emocijas kā EKRE. Bijušais tieslietu ministrs Urmass Reinsalu, "Tēvijas" loceklis, kurš patlaban atbild par valsts ārpolitiku, radīja valdības krīzi, aktīvi pretojoties valsts vēlmei pievienoties ANO Globālajam migrācijas paktam.

Ziņu lente
0