Vācijas valdība paskaidroja Merkeles aizdusas iemeslu Parīzē

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasКанцлер Германии Ангела Меркель во время саммита ЕС в Брюсселе
Канцлер Германии Ангела Меркель во время саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi mediji pamanīja viņas smago elpu tikšanās laikā ar žurnālistiem Parīzē, un daži saistīja to ar viņas veselības stāvokli un nesenajām trīces lēkmēm.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele smagi elpoja tikšanās laikā ar žurnālistiem Parīzē, jo pirms tam viņai nācās ātri uzkāpt augšā pa trepēm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vācijas valdības oficiālo pārstāvi Štefenu Zeibertu, viņa vārdus citēja izdevums Rheinische Post.

Iepriekš pirmdien Parīzē Merkele sniedza īsu paziņojumu mediju pārstāvjiem par dalību pasākumā par godu Francijas nacionālajiem svētkiem – Bastīlijas ieņemšanas diena. Daudzi mediji pamanīja viņas smago elpu, un daži saistīja to ar viņas stāvokli un nesenajām trīces lēkmēm.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Eksperti nolasījuši no Merkeles lūpām frāzes viņas slimības lēkmes laikā

"Federālā kanclere ļoti ātri uzkāpa pa trepēm, lai savlaicīgi izietu, pie žurnālistiem, kuri gaidīja viņu augšā, un pēc tam sniedza savu paziņojumu," paziņoja Zeiberts.

Valdības pārstāvis uzsvēra, ka tajā nav nekā īpaša, un iemesla spekulācijām nav.

Iepriekš kanāls N-tv parādīja Merkeles tikšanās kadrus ar VFR prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, kuras laikā kanclerei notika stipras trīces lēkme. Analoģiska lēkme Merkelei notika tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski. Toreiz kanclere paskaidroja savu slikto pašsajūtu ar atūdeņošanu. Pēc viņas sacītā, viņai kļuva daudz labāk pēc izdzertā ūdens.

Kārtējā trīces lēkme notika Merkeles tikšanās laikā Berlīnē ar Somijas premjerministru Anti Rinne. Videoierakstā, kuru publicēja telekanāls, redzams, kā visu Merkeles ķermeni pārņem stipra trīce. Lēkme ilga apmēram minūti, taču tā bija vājāka, nekā iepriekšējās.

Ziņu lente
0