Rīgā turpināsies A. Čaka ielas neredzamais remonts, redzamā nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Александра Чака
Улица Александра Чака - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr uzņēmumi, kuri nodarbojas ar pazemes komunikāciju apkalpošanu, nepabeigs remontdarbus Aleksandra Čaka ielā, Rīgas dome nespēs to uzsākt.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pārstāves Ilzes Dimantes informāciju, Čaka ielas remonta Rīgā šovasar nebūs, vēsta Mixnews.lv.

Dimante paskaidroja, ka uzņēmumi, kuri nodarbojas ar pazemes komunikāciju uzturēšanu, jeb SIA "Sadales tīkls", SIA "Rīgas ūdens" un citi, joprojām turpina savus remontdarbus, tādēļ uzsākt asfalta likšanu Aleksandra Čaka ielā pagaidām nav iespējams.

ŠOGAD IEPLĀNOTIE CEĻU REMONTDARBI RĪGĀ - Sputnik Latvija
Infografika
Šogad ieplānotie ceļu remontdarbi Rīgā

Turklāt RD pārstāve norāda, ka šie uzņēmumi acīmredzami nepabeigs savus remontdarbus līdz vasaras beigām. Un iepirkumus ceļa seguma remontdarbu veikšanai RD izsludinās tikai septembrī. Tas nozīmē, ka esošajā tehniskajā stāvoklī A. Čaka iela atradīsies vismaz līdz nākamā gada pavasarim.

Taču vēl martā Rīgas domes Satiksmes departamenta Ceļu infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters paziņoja, ka A. Čaka un Krasta ielas remontdarbiem un Brasas tilta rekonstrukcijai jau tika piešķirti 13 miljoni eiro. Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits februārī runāja par to, ka Rīgas dome nav apguvusi 19 miljonus eiro valsts mērķu dotāciju, taču atļaujas sūdzēties par bedrēm uz ceļiem.

Jānorāda, ka ceļa seguma nomainīšanas projekts konkrēti Aleksandra Čaka ielā maksā 99 811 eiro un ar tā izstrādi nodarbojas SIA "Vertex projekti". Asfalta nomaiņa plānojama A. Čaka ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai.

Iepriekš ziņots, ka par Rīgas ceļu slikto stāvokli pārliecinājās paši premjerministrs Krišjānis Kariņš un Valsts kontroles vadītāja Elita Krūmiņa: Krūmiņas automobilis iebrauca bedrē un pārsita riepu, savukārt premjers pasūdzējās, ka "bedraino ielu dēļ teju vai plombas krīt ārā no zobiem".

Rīgas domes Satiksmes departamenta Ceļu infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters toreiz atbildēja, ka masveida bedru veidošanos uz ceļa izprovocēja nelabvēlīgie laikapstākļi ar asām temperatūras svārstībām. Turklāt kopējais ceļa remontdarbu finansējuma deficīts galvaspilsētā tiek vērtēts 0,7-1 miljarda eiro apmērā.

Ziņu lente
0