Latvijā pārspēts kārtējais laikapstākļu rekords

© REUTERS / Stephanie KeithДевушка с зонтом
Девушка с зонтом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau trešo nakti pēc kārtas meteoroloģijas novērošanas stacijas Latvijā fiksē rekordzemas temperatūras.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Trešo nakti pēc kārtas Latvijā tiek pārsniegts aukstuma rekords, vēsta Mixnews.lv.

Naktī uz svētdienu, 14. jūliju, atkal tika reģistrētas jūlijam neierasti zemas temperatūras. Viszemāko meteoroloģisko novērojumu stacijas rādījumu fiksēja Stendē. Tur bija vien +4,5 grādi.

Tiesa, tas nav īsti rekords. 1968. gadā 14. jūlijā bija aukstāk – toreiz termometra stabiņš nepacēlās augstāk par +3,7 grādiem.

Toties laikapstākļi uzstādīja rekordus Ainažos, kur tajā pašā naktī gaisa temperatūra pazeminājās līdz +6,9 grādiem, Rucavā, kur bija līdz +5 grādiem, un Liepājā – tur gaisa temperatūra tā arī nepacēlās virs +6 grādiem.

Taču, kā apgalvo meteorologi, rekorda cienīgs aukstums Latvijā tiek atzīmēts jau trešo nakti pēc kārtas. Savukārt Rīga izcēlās ar temperatūru dažādību. Saullēktā Rīgas lidostā bija +7 grādi, savukārt piekrastē bija +16.

Девушки в дождевиках на пляже Юрмалы - Sputnik Latvija
Auksts un lietains: sinoptiķi par šīs nedēļas laikapstākļiem Latvijā

Vidēji Latvijā saullēkta laikā gaisa temperatūra sastādīja +5…+10 grādus, savukārt plkst. 7:00 – +9…+14 grādus.

Iepriekš ziņots, ka naktī uz piektdienu - 12. jūliju, Latvijā tika uzstādīts nacionālais aukstuma rekords – Zosēnos termometra stabiņš pazeminājās līdz +4,3 grādu atzīmei.

Aukstuma rekordi tika uzstādīti arī Alūksnē un Rūjienā. Alūksnē termometrs parādīja +5,6 grādu atzīmi, savukārt Rūjienā +6,4 grādus.

Priekulē tika atkārtots 12. jūlija vasaras minimālās temperatūras rekords +6,1 grāds. Līdz šim zemākā gaisa temperatūra 12. jūlijā bija +4,9 grādi, kura tika reģistrēta 1965. gadā.

Starp citu, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs aicina darbā sinoptiķus un klimatologus. Paziņojums par brīvajām vakancēm ar visām detaļām publicēts dienesta Twitter mikroblogā.

Ziņu lente
0