Iereibuši ukraiņu karavīri piekāvuši komandieri prēmijas dēļ

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве
Военнослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atalgojuma izmaksu aizkavēšanās UBS 30.atsevišķajā mehanizētajā brigādē novedusi pie masveida sabotāžas, noziegumiem un dezertēšanas gadījumiem.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Ukrainas Bruņoto spēku karavīri Donbasā piekāvuši savu komandieri par to, ka jūnijā viņiem nav piešķirtas prēmijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz pašpasludinātās Luganskas  tautas republikas Tautas milicijas pārvaldes preses dienestu.

Dienesta virsnieks Ivans Fiļipoņenko pastāstīja, ka   UBS 30.atsevišķajā mehanizētajā brigādē aizkavējušās atalgojuma izmaksas, tāpēc vienībā vērojama masveida pavēļu sabotāža, noziegumi un dezertēšanas gadījumi.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Zeļenska preses sekretāre atzinusi, ka UBS slepkavo Donbasa iedzīvotājus

"11.jūlijā četri 30.AMB karavīri, būdami alkohola reibuma stāvoklī, vērsa fizistu spēku pret inženieru rotas komandieri kapteini Homenko par papildu atalgojuma nelikumīgu anulēšanu jūnija mēnesī," pastāstīja Fiļipoņenko.

Preses dienesta virsnieks atklāja, ka UBS karavīri sākuši pastiprināti meklēt Ukrainas valdībai nelojālus civiliedzīvotājus Kijevas kontrolētajā Donbasa teritorijā.

"LTR izlūkošanas dati liecina, ka Staņica Luganskaja apdzīvotajā vietā notiek UBS, IeM un UDD pārstāvju kopīgi reidi ar mērķi identificēt personas, kas it kā palīdz "separātistiem", lai vēlāk viņus apsūdzētu par valsts nodevību," — pastāstīja Fiļipoņenko.

Viņš piebilda, ka divi vietējie iedzīvotāji bija spiesti vērsties pie starptautisko organizāciju pārstāvjiem, lai panāktu savu civilo tiesību aizsardzību.

Солдаты ВСУ - Sputnik Latvija
Karavīri Ukrainā izdemolējuši pansionātu uz Krimas robežas

Kopš 2014.gada aprīļa Ukraina veic militāru operāciju pret Doņecku un Lugansku, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma valstī. Situācijas noregulēšanas iespējas tiek apspriestas Minskā, taču pat pēc vienošanās par pamieru apšaudes turpinās.

Lugansas tautas republika jau vairākkārt ir informējusi, kā pasliktinās UBS karavīru morāli psiholoģiskais stāvoklis.

UBS karavīri organizē laupīšanas, kautiņus reibumā, biežāki kļūst dezertēšanas un pašnāvību gadījumi.

Ziņu lente
0