Latvija uzdevusi Ušakovam steidzami informēt par dzīves vietas maiņu

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputātam Nilam Ušakovam, kurš turēts aizdomāts lietā par "Rīgas satiksme" iepirkumiem, noteikts drošības līdzeklis.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Lietā par pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" iepirkumiem aizdomās turētajam EP deputātam Nilam Ušakovam noteikts drošības līdzeklis, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vēsta Bb.lv.

Ušakova pienākums ne ir vēlāk kā vienas darba dienas laikā rakstiski informēt izmeklētāju par dzīves vietas maiņu un norādīt jauno adresi.

KNAB apstiprināja, ka Ušakovam piešķirts aizdomās turamā līdzeklis pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu vai ierīču aprites aizlieguma pārkāpšanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.

Maijā Nils Ušakovs tika ievēlēts Eiropas Parlamentā. Tagad viņš dzīvo un strādā Briselē. Savu atrašanās vietu viņš neslēpj un publicē fotogrāfijas no darba savā lapā Facebook.

Parlaban KNAB izmeklē lietu par kukuļošanu un krāpšanos pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", kas saistīta ar autobusu un trolejbusu iepirkumiem pilsētas vajadzībām. KNAB uzskata, ka lietā iesaistītas Rīgas domes amatpersonas.

Saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesniegumu KNAB ierosināja kriminālprocesu, kura mērķis ir noskaidrot iespējamos bijušā Rīgas mēra likumpārkāpumus.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Politika
Jurkāns: Ušakovs nolicis mīnu un aizbraucis uz Briseli

4. aprīļa naktī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētājas Nila Ušakova atstādināšanu no amata. Pūces rīkojumā uzskatīta virkne pārkāpumu, ko Ušakovs pieļāvis kā Rīgas mērs un Rīgas satiksme kapitāla daļu turētājs: viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

KNAB darbinieki pārmeklēja Ušakova kabinetu Rīgas domē un izņēma ierīci, kas atzīta par izmantojamu sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem. To iegāde, glabāšana un izmantošana fiziskām personām ir aizliegta. Par likumpārkāpumu paredzēta kriminālatbildība. Pats Ušakovs sociālajā tīklā Facebook iepriekš norādīja, ka ierīces atrašanās kabinetā viņam radījusi izbrīnu.

Ziņu lente
0