Video

Kupoli debesīs: Kubaņas desantnieki nodeva sveicienus ASV un Ukrainas mācībām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas medijus satraukusi 2,5 tūkstošu Krievijas karavīru desants Krimā.

Ukraiņu žurnālisti izplūduši spekulācijās par uzbrukuma mēģinājumiem Odesā vai Hersonā. Video ierakstā redzams, kādi scenāriji tika izspēlēti patiesībā.

Ukrainas un ASV mācības Sea Breeze notika Melnās jūras akvatorijā no 1. līdz 12. jūlijam. Ukrainas Nacionālā gvarde ziņoja, ka tajās piedalījās aptuveni 30 kuģi, 30 lidaparāti un vairāk nekā 900 jūras kājnieki no NATO valstīm un alianses sabiedrotajiem – AAE, Zviedrijas, Ukrainas, Moldovas un Gruzijas.

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados Melnās jūras reģions piesaista īpašu NATO un rietumvalstu uzmanību. Pentagons apgalvo, ka militārā klātbūtne Melnajā jūrā tiek paplašināta ar mērķi "pretoties Krievijas spēku pieaugumam šajā reģionā".

Savukārt Maskava ne vienu reizi vien paziņojusi, ka nav ieinteresēta spriedzes eskalācijā ar NATO. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja: Maskava cer, ka alianse savos lēmumos ņems vērā veselo saprātu, taču ir gatava spert nepieciešamos soļus, lai atvairītu draudus, ko valstij rada NATO militārā potenciāla nostiprināšanās.

Ziņu lente
0