Ekonomists: Latvijai nav ko piedāvāt Krievijai, arī KF pilsoņi nebrauks turp dzīvot

CC0 / MiLaNa19 / Проректор Финансового университета при Правительстве РФ Алексей Зубец
Проректор Финансового университета при Правительстве РФ Алексей  Зубец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ekonomika necieš tādēļ, ka Krievija būtu nabaga valsts, - tas ir kārtējais Latvijas valdības mēģinājums iebāzt vati ausī saviem iedzīvotājiem, norādīja ekonomists Aleksejs Zubecs.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Latvijas varasvīri kārtējo reizi pacentušies novelt vainu uz Krieviju par visām bēdām pašu mājās, vēsta RIA Novosti.

Izteikumi par to izskanēja no valsts premjerministra Krišjāņa Kariņa puses – viņš paziņoja, ka Krievijas nepietiekamā pirktspēja kaitējot Latvijas ekonomikas izaugsmei.

Ekonomikas zinātņu doktors, Krievijas valdības Finanšu universitātes proprektors Aleksejs Zubecs intervijā Sputnik Latvija norādīja, ka latviešu politiķa izteikumi ir "ļoti dīvaini".

Евро - Sputnik Latvija
Desmit miljardi triju gadu laikā: Latvija sekmīgi padzen nerezidentu naudu

"Saskaņā ar starptautisko klasifikāciju Krievija pieder pie valstīm ar augstu sociālekonomiskās attīstības līmeni, no sociālo parametru viedokļa – pie valstīm ar ļoti augstu attīstības līmeni ANO klasifikācijā. IKP uz iedzīvotāju saskaņā ar pirkspējas paritāti, ja nekļūdos, veido 27 tūkstošus dolāru uz cilvēku gadā un ir salīdzināms ar Latvijas līmeni. Tātad runas par to, ka Krievija ir nabaga valsts, un tāpēc cieš Latvijas ekonomika, ir nepatiesas," uzsvēra Zubecs.

Viņš atzīmēja, ka tamlīdzigi izteikumi no Latvijas vadības puses liecina par šovinismu un centieniem "iebāzt vati ausīs" pašu iedzīvotājiem. Krievija ir maksātspējīga valsts ar lielu skaitu iedzīvotāju un augstu IKP, un var nodrošināt lielu pieprasījumu pēc Eiropas izcelsmes precēm. Preču apgrozījums ar daudzām Rietumeiropas valstīm pārsniedz desmitiem miljonu dolāru.

"Kas attiecas uz Latvijas ekonomikas bremzēšanu, jāsaka, ka tai vienkārši nav, ko piedāvāt Krievijai," piezīmēja ekonomists.

Зубец: нищей Латвии нечего предложить России, да и россияне туда жить не поедут
Ziņu lente
0