Politika

ASV Kongresā atbalstīts grozījums par sankcijām pret Krievijas valsts parādu

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no iniciatīvas autoriem paskaidroja, ka Vašingtonai nepieciešams mehānisms, kas ļaus "sodīt Krieviju par to, ko tā izdarījusi iepriekšējās vēlēšanās".

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Demokrāti ASV Pārstāvju palātā apstiprinājuši grozījumu nākamā gada aizsardzības budžetā, kas aizliedz Savienoto Valstu pilsoņiem un juridiskām personām veikt darījumus ar Krievijas valsts parādu, vēsta Sputnik Lietuva. Sēdes translāciju nodrošināja telekanāls C-SPAN. Ideju izvirzīja kongresmeņi no Kalifornijas - Maksina Votersa un Bredlijs Šērmans.

Atzīmēts, ka grozījumus iespējams atcelt, ja ASV valdība parliecināsies, ka Maskava nav "iejaukusies" ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, kad tika ievēlēts Donalds Tramps.

Šērmans paziņoja, ka Vašingtonai nepieciešams mehānisms, kas ļaus "sodīt Krieviju par to, ko tā izdarījusi iepriekšējās vēlēšanās" un neļaus tai rīkoties tāpat nākamajās. Demokrāts apgalvo, ka tāda mehānisma lomā varētu būt viņa sagatavotie grozījumi.

Перегрузка контейнера - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV atradušas "Ķīnas un Krievijas superieroci"

Pats aizsardzības budžeta projekts vēl nav apstiprināts. Plānots, ka prezidents to parakstīs, kad dokumentu saskaņos Pārstāvju palāta un Senāts.

Arī iepriekš ASV politiķi nākuši klajā ar tamlīdzīgām iniciatīvām, taču līdz šim tās nav izskatītas.

Drīz pēc 2016.gada vēlēšanu rezultātu pasludināšanas ASV specdienesti un demokrāti, kuru kandidāte Hilarija Klintone cieta sakāvi prezidenta kampaņā, apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos vēlēšanu procesā, bet Trampu – par sazvērestību ar Maskavu. Kremlis un Baltais nams šīs apsūdzības noliedza.

Krievijas iespējamās iejaukšanās izmeklēšanai tika iecelts speciālais prokurors Roberts Millers, kurš strādāja pie lietas divus gadus. Galu galā viņš, nesniedzot pierādījumus, apsūdzēja vairākus Krievijas pilsoņus par iejaukšanos, taču nespēja pierādīt ASV tagadēja prezidenta un viņa komandas sazvērestību ar Krievijas valdību.

Ziņu lente
0