Latvija atgriezīsies pagātnē: stiliste prognozēja valsts likteni pēc pirmās lēdijas foto

© Sputnik / Sergey MelkonovЭгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации
Эгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Padomju Latvijas laiku Odrija Hepberna – tā Latvijas jaunās pirmās lēdijas stilu novērtēja pazīstama stiliste.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Pazīstama stiliste novērtējusi Latvijas jaunā prezidenta Egila Levita dzīvesbiedres Andras Levitas stilu, vēsta Mixnews.lv.

Eksperte ir pārliecināta, ka Andrai Levita kundzei piemīt dabisks skaistums, viņa ir eleganta, gudra un gracioza. Stiliste Andru Levitu salīdzināja ar slaveno britu aktrisi Odriju Hepbernu.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Masons pret paša gribu: mediji tur aizdomās Levitu brīvmūrniecībā

Stilisti samulsinājusi tikai viena nianse. Svinīgajos pasākumos 8.jūlijā, kad notika Latvijas prezidenta inaugurācijas ceremonija, viens acu uzmetiens pirmajai lēdijai burtiski licis atgriezties padomju pagātnē.

Stiliste atzimēja: ja nebūtu zinājusi, ka inaugurācijas fotogrāfijas tapušas 2019.gadā, varētu droši teikt, ka tie ir padomju Latvijas laiku svinīga pasākuma uzņēmumi.

"Neviena pazīme neliecina par mūsdienām. Gan vakarkleitas, gan gaiši zilā dienas kostīma piegriezums ir kā no manas bērnības, kad kundzes tādas valkāja 1970. gados. Ārzemju dāmas tādas kleitas vilka 1950. un 1960. gados. Šādu kostīmiņu ar tādām pašām podziņām varēja sašūt "Rīgas modēs". Es nesaku, ka valsts pirmajam pārim jābūt ļoti modīgam, bet vismaz mūsdienīgām jābūt. Viņi ir valsts seja, un pēc tā, kā izskatās pirmais pāris, spriež, kāda būs valsts virzība - uz vakardienu vai uz nākotni," paskaidroja stiliste.

Latvijas jaunais prezidents

Valsts jaunievēlētā prezidenta Egila Levita inaugurācija notika 8.jūlijā Rīgā, "Gaismas pilī". Jau pirms ceremonijas saistībā ar pasākumu izcēlās vesels skandāls.

Vairāki eksperti protokola jautājumos pauda viedokli par dīvaino inaugurācijas balles ielūgumu formu, ko prezidenta kanceleja izsūtīja tikai vienai personai.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Mazāk nekā trešdaļu iedzīvotāju apmierina Levita ievēlēšana, bet 18% nezina kas viņš ir

Daži latviešu inteliģences pārstāvji pievērsa uzmanību tam, ka tā nav pieņemts, un pauda sašutumu. Piemēram, pazīstamais komponists, Latvijas nacionālās operas direktors Zigmārs Liepiņš nosauca pasākumu par "nodevēju ballīti.

Arī pašā ceremonijā gadījās kļūmes: Levits bija spiests divas reizes atkārtot zvērestu, jo kļūdījās un vārda "sirdsapziņa" vietā izmantoja  "apziņa".

Levits tika ievēlēts prezidenta postenī Saeimas ārkārtas sēdē 29.maijā. Viņa kandidatūru atbalstīja 61 deputāts. Pirmo reizi Latvijas vēsturē balsošana bija atklāta.

Ziņu lente
0