Dzemdības pludmalē un dzīvs līķis: glābējs no Rīgas pastāstīja par savu darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovФигура "В море" на пляже в Вецаки
Фигура В море на пляже в Вецаки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Glābēji lūdz rīdziniekus adekvāti izvērtēt savu veselības stāvokli un uzraudzīt bērnus pludmalē.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Glābējs no Rīgas Aleksandrs pastāstīja par savas prakses visspilgtākajiem gadījumiem Rīgas Pašvaldības policijas Facebook lapā.

Peldsezonā – no 15. maija līdz 15. septembrim – Rīgas glābēji veic savu pienākumus glābšanas stacijās. Ziemā daļa no viņiem izpilda policistu pienākumus, pārējie turpina darbu pie ūdens, pareizāk sakot uz ledus – izmeklē populāras malu zvejotāju vietas, mēra ledus biezumu un glābj cilvēkus paaugstinātas bīstamības periodā.

Aleksandrs, kurš jau ceturto gadu strādā glābšanas stacijā Vecāķos, pastāstīja par pēdējo gadu spilgtākajiem notikumiem.

Piemēram, viņš atceras kādu vecmāmiņu, kura ar trim mazbērniem devās atpūsties uz Vecāķu pludmali. Bērni devās peldēties vieni, bet pati sieviete nolikās sauļoties. Drīz pēc tam vienu bērnu pamanīja aiz bojām. Viņu izveda krastā un nodeva sievietei, kura tikko bija sapratusi, ka pazuduši arī viņa brāļi.

Glābēji atrada zēnus, kuri, kā izrādījās, nemanīti izgāja no ūdens un aizgāja uz citu pludmales galu. Kad glābēji nogādāja mazdēlus sievietei, viņa kategoriski noliedza, ka nepieskatīja bērnus un pārmeta darbiniekiem to, ka viņi traucē viņai atpūsties. Aleksandrs norāda, ka glābējiem jāveic glābšanas darbi, nevis jāstrādā par auklēm.

Aleksandrs pastāstīja par vēl vienu ļoti spilgtu gadījumu Vecāķu pludmalē. Policistiem norādīja uz kādu vecāka gadagājuma sievieti, kurai bija kļuvis slikti: savos 90 gados viņa bija nolēmusi pasauļoties 30 grādu karstā temperatūrā tiešos saules staros. Kad viņa pamēģināja piecelties kājās, viņai sareiba galva. Sakarā ar to notikuma vietā tika izsaukti mediķi, kuri sniedza viņai palīdzību. Drīz viņa nāca pie samaņas, taču mediķu furgons aizkavējās pie glābšanas stacijas.

Ребенок с босыми ногами - Sputnik Latvija
Madonas novadā ceļmalā šoferis atrada baskājainu zēnu

Pēc dažām minūtēm parādījās vēl viens mikroautobuss. Glābēji atgriezās pie mediķiem, lai noskaidrotu, kas noticis. Izrādījās, ka pie viņiem vērsās sieviete, kurai bija sākušās dzemdības. Grūtniecības pēdējās dienās topošā māte nolēma doties uz karsto pludmali. Par laimi, mediķi bija uz vietas un sāka dzemdību pieņemšanu. "Izvērtējiet savu veselības stāvokli!" uzsver glābējs.

Neraugoties uz to, ka nakts maiņas ir daudz mierīgākas, un izsaukumu ir maz, viens no tiem palika Aleksandra atmiņā. Glābēju stacijā vērsās cilvēku pāris, kuri pastaigājās gar piekrasti. Viņi pastāstīja, ka netālu no oficiālās peldvietas krastā tika izmests līķis. Policists nekavējoties devās apskatīt norādīto teritoriju ar operatīvo kvadriciklu. Tumsā meklēšanas darbi notika lēni, taču drīzumā glābējs atrada krastā gulošu vīrieti. Viņa līķis bija apsegts ar baltu drānu. Policists vairākas reizes uzrunāja cilvēku, taču vīrietis nekustējās. Tikai kad glābējs bija pieskrējis viņam klāt, viņš pēkšņi atvēra acis. Saruna laikā viņš paskaidroja, ka atnācis krastā izgulēties.

"Cerams, ka šogad arī iztiksim bez starpgadījumiem!" noteica Aleksandrs un trīs reizes piesita pie galda.

Ziņu lente
0