Apturēta aviosatiksme starp Gruziju un Krieviju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasАэропорт "Шереметьево"
Аэропорт Шереметьево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūrisma operatoriem tika ieteikts nepārdot tūristiem ceļojumus uz Gruzijas kūrortiem.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Šodien stājas spēkā Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojums, kurš ievieš pagaidu aizliegumu avioreisiem starp Krieviju un Gruziju, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Tiešu aviosatiksmi starp Krieviju un Gruziju īstenoja Krievijas kompānijas Aeroflot, S7 Airlines, Pobeda Airlines, Ural Arlines, Red Wings, Smartavia, kā arī divas Gruzijas kompānijas – Georgian Airways un Myway Airlines.

Акция протеста у парламента Грузии, 20 июня 2019 - Sputnik Latvija
Gruzijā noritēja mītiņš sakarā ar to, ka "Rustavi 2" raidījuma vadītājs aizvainoja Putinu

Pirmo reizi lidojumi starp abām valstīm tika aizliegti 2006. gadā attiecību saasinājuma rezultātā starp Maskavu un Tbilisi. Uz neilgu laiku aviosatiksme tika atjaunota 2008. gada sākumā, taču pēc kara konflikta tā paša gada augustā to atkal apturēja.

Pēc diviem gadiem Krieviju un Gruziju savienoja čarterreisi, savukārt tiešos regulāros lidojumus spēja atjaunot tikai 2014. gadā.

Kārtējo lidojumu izbeigšanu Krievijā dēvē par pagaidu pasākumu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja, ka abu valstu attiecību normalizācijas gadījumā aviosatiksme var tikt atjaunota.

Attiecības abu valstu starpā saasinājās pēc pret Krieviju vērstas akcijas jūnija beigās Tbilisi, kuru izraisīja Valsts domes deputāta Sergeja Gavrilova dalība Starptautiskajā pareizticīgo asamblejā. Pasākums norisinājās Gruzijas parlamenta ēkā, ko 21. jūnijā centās ieņemt protestētāji. Protestētāju padzīšanai policija bija spiesta pielietot spēku. Šobrīd Gruzijas varasiestādes dēvē šos notikumus, kā vien dumpi un veic protestu apstākļu izmeklēšanu.

Ziņu lente
0