Ideja sarīkot teletiltu starp Ukrainu un Krieviju izraisīja histēriju Radā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Верховной рады Украины
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augstākās Radas deputāti sašutuši par plāniem sarīkot tiešraides teletiltu starp Krieviju un Ukrainu un aicināja šajā sakarā sasaukt Nacionālās drošības un aizsardzības padomi (NDAP).

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Teletilta sarīkošanas ideju kritizē Augstākās Radas Ārlietu komitejas vadītāja Anna Gopko, nosaucot šo pasākumu par daļu no "Ukrainas mediju telpas okupācijas" politikas, vēsta RIA Novosti.

"Piedāvājums (NDAP sekretāram) Aleksandram Daņiļukam sasaukt atsevišķu NDAP sēdi par Kremļa lienošo Ukrainas mediju telpas okupāciju, tas ir nacionālās drošības drauds," uzrakstīja Gopko savā Facebook lapā.

Ar aicinājumu sasaukt NDAP sēdi uzstājās arī Radikālās partijas līderis Oļegs Ļaško.

Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko: Augstākajā Radā strādā auni

"(Ukrainas Prezident) Vladimir Zeļenski, izdariet beidzot to, ko neizdarīja (Viktora) Medvedčuka partneris (bijušais Ukrainas prezidents Petro) Porošenko – sapulcējiet NDAP un attīriet informatīvo telpu no Kremļa ietekmes. (Vladimira) Putina kūms nedrikst un neietekmēs Ukrainas informatīvo politiku. Ja to neizdarīs Zeļenskis – izdarīs ukraiņi," uzrakstīja Ļaško Facebook lapā.

Teletilts, kura laikā Krievijas un Ukrainas iedzīvotāji varēs parunāt tiešajā ēterā, organizē telekanāli "Rossija 1" un ukraiņu NewsOne. Pasākums tika anonsēts 7. jūlijā raidījumā "Nedēļas vēstis ar Dmitriju Kiseļovu" telekanālā "Rossija 1".

Premjerministrs Vladimirs Groismans aicināja NewsOne atteikties no teletilta rīkošanas.

"Vēršos pie kanāla žurnālistiem un vadītājiem. Atcerieties, ar ko mēs karojam Austrumos, kurš nogalina mūsu puišus Donbasā, noposta Ukrainas pilsētas un anektēja Krimu. Atcerieties – un atsakieties no šī projekta. Nespēlējiet par labu ienaidniekam," uzrakstīja Groismans Facebook lapā.

Radas pirmā vicespīkere Irina Geraščenko paziņoja, ka uz teletilta rīkošanu jāreaģē Ukrainas Nacionālajai padomei televīzijas un radio apraides jautājumos, Drošības dienestam, Informācijas ministrijai, valdībai un Zeļenska birojam.

Teletilts "Mums jāaprunājas" ieplānots plkst. 18:00, 12. jūlijā, tas ilgs divas stundas.

Ziņu lente
0