Pabriks piemeta klāt naudu Līgo svinētājiem Afganistānā

© AFP 2023 / ILMARS ZNOTINSПраздник Лиго в Латвии
Праздник Лиго в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ierobežotajam kontingentam Afganistānā strauji paaugstinās prezentācijas izdevumus.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Otrdien valdība pieņēma grozījumus Ministru Kabineta 2014. gada 26. augusta noteikumos Nr. 508 - "Kārtība, kādā veidojams, finansējams un sagatavojams Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kontingents, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos", Bb.lv citē Nikolaja Kabanova rakstu no avīzes "Segodņa".

Военные Латвии - Sputnik Latvija
Latvija palielinās militāro kontingentu Afganistānā

Šie grozījumi skars ļoti kutelīgu naudas jautājumu. Kā teikts anotācijā, jaunais dokuments ir izstrādāts, "lai pielāgotos starptautisko operāciju veida un uzdevumu izmaiņām, kuras paredz nepieciešamību palielināt reprezentācijas pasākumiem paredzēto līdzekļu apmēru, kā arī paplašināt personu loku, kam šādus līdzekļus izsniedz un kas apstiprina izdevumu mērķus un tāmi".

"Lai veicinātu sadarbību ar citu valstu partneriem", LR NBS pārstāvjiem nolemts atļauts palielināt izmaksas no nesaprotamajiem 143 līdz 800 eiro.

Dāvināt suvenīrus un dzert kafiju

Skaidra lieta, ka šāda summa kaut kur Afganistānā, kuru joprojām uztur mūsu padomnieki, "ļaus nodrošināt efektīvāku uzdevumu izpildi".

Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija
Pabriks: Latvija jāpadara par "mazu ezīti"

Kā iemesls "Latvijas popularizēšanas pasākumam" dokumentā tiek norādīta NBS komandiera ierašanās operācijas rajonā, Jaunajā gadā un Ziemassvētkos, Līgo un Jāņu dienā, Lāčplēša diena, Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas diena un tās atjaunošanas diena.

Svinību laikā ieteikts dāvināt partneriem suvenīrus, kā arī, protams, dzert kafiju.

Šādu šedevra cienīgu dokumentu parakstījis pats personīgi aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Jāatzīmē, ka militārajā iestādē tomēr atradās principiāla amatpersona, kura pauda savu viedokli sakarā ar jaunievedumiem sēdes pievienotajā valdības ziņojumā.

Nekur nebrauks

"Tendence veidot ļoti detalizētu regulēšanu netiek atbalstīta, jo tās piemērošana neizbēgami atklāj neapzinātus caurumus. Normatīvajam aktam jābūt pēc iespējas vispārīgām. Otrkārt, ārējos normatīvos aktus neizstrādā, ja attiecīgu jautājumu iespējams atrisināt ar iekšējo normatīvo aktu, rīkojumu vai citu individuālo tiesisko aktu."

Šos brīnumainos formulējumus parakstījusi ierēdne Sindija Liepiņa - Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības departamenta Operacionālā plānošanas nodaļas vecākās referente.

Nu, tagad Sindijai tiešām ilgi nebūs lemts doties ārvalstu komandējumos.

Ziņu lente
0