Bijušā Interpola prezidenta sieva iesniedza prasību pret organizāciju

© AFP 2023 / JEAN-PHILIPPE KSIAZEKШтаб-квартира Интерпола в Лионе
Штаб-квартира Интерпола в Лионе  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mens Hunvejs pameta Franciju pērnā gada 29. septembrī un kopš tā brīža nav ziņojis par sevi. Par Interpola prezidenta pazušanu Francijas policijai paziņoja viņa sieva, kas kopā ar bērniem dzīvo Lionā, kur arī atrodas organizācijas galvenais birojs.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Bijušā Interpola vadītāja Mena Hunveja, kuru Ķīna apsūdz kukuļņemšanā, Greisa Mena iesniedza prasību pret starptautisko organizāciju sakarā ar nespēju nodrošināt aizsardzību un palīdzību viņas ģimenei, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi South China Morning Post.

"Interpols nespēja nodrošināt aizsardzību un sniegt palīdzību manai ģimenei un ir organizācijas dalībvalsts Ķīnas līdzdalībnieks starptautiski prettiesiskā darbībā," paziņoja bijušā organizācijas vadītāja sieva.

Tāpat viņa apgalvo, ka Interpols centās piespiest viņu neziņot medijiem par tiesvedību.

"Neraugoties uz Interpola draudiem par (šīs informācijas – red.) publiskošanu, es paziņoju, ka esmu iesākusi tiesāšanos pret Interpolu Šķīrējtiesas pastāvīgajā palātā Hāgā," citē avīze Greisas Menas vārdus.

Pēc viņas sacītā, tiks izveidots tribunāls, lai tieši noteiktu Interpola paziņojumu pamatotību par to, ka Mena Hunveja pazušana bija tika un vienīgi attiecīgu Ķīnas un Francijas iestāžu lieta, kā arī lai noteiktu, vai organizācija ir pārkāpusi savas saistības attiecībā pret Menu ģimeni.

Komentējot apsūdzības, Interpolā paziņoja, ka organizācijas pārstāvji "atgādināja prasītājiem un to pārstāvjiem par viņu juridiskajām un profesionālajām saistībām attiecībā uz tiesāšanās procesa konfidencialitātes ievērošanu".

"Šis arbitrāžas process ir konfidenciāls, tādēļ mums nav iespēju skart konkrētus aspektus, varam vienīgi sacīt, ka apstrīdam šos apgalvojumus sakarā ar to nepamatotību," paziņoja Interpolā avīzei.

Избранный новым президентом Интерпола Ким Чон Ян - Sputnik Latvija
Interpola prezidenta postenī ievēlēts Dienvidkorejas pārstāvis

Iepriekš ziņots, ka 2. maijā bijušā Interpola vadītāja sievai un diviem bērniem piešķirts politiskais patvērums Francijā.

Bijušais Interpola vadītājs, bijušais Ķīnas sabiedriskās drošības ministra vietnieks Mens Hunvejs šī gada 20. jūnija tiesas sēdes laikā atzina savu vainu par kukuļu saņemšanu, kuru kopējā summa sastādīja ap 2 miljoniem dolāru. Spriedums tiks paziņots vēlāk, datums pagaidām netiek paziņots.

2018. gada oktobra sākumā mediji paziņoja, ka Francijas varasiestādes iesāka izmeklēt Interpola prezidenta pazušanu, kurš devās uz Ķīnu septembra beigās. Tika ziņots, ka Mens Hunvejs pameta Franciju 29. septembrī un kopš tā brīža nav ziņojis par sevi. Par Interpola prezidenta pazušanu Francijas policijai paziņoja viņa sieva, kas kopā ar bērniem dzīvo Lionā, kur arī atrodas organizācijas galvenais birojs.

Vēlāk Ķīnas varasiestādes paziņoja, ka par bezvēsts pazudušo uzskatītais Interpola vadītājs tiek turēts aizdomās par likuma pārkāpumu un Valsts uzraudzības komiteja veic izmeklēšanu attiecībā pret viņu. Pēc dažām stundām Interpols paziņoja, ka ģenerālais sekretariāts Lionā saņēmis lūgumu atstādināt Menu Hunveju no organizācijas prezidenta amata. Novembrī Francijas varasiestādes slēdza lietas izmeklēšanu par viņa pazušanu.

Ziņu lente
0