Politika

Nākamais ministrs sola modernu nacionālismu – bez krieviem

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие легионеров в Риге 16 марта 2019
Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naura Puntuļa modernā nacionālisma versijā ir vieta tikai latviešiem un valsts valodai, un nav vērts par atsaukt atmiņā uzvaru pār fašismu.

RĪGA, 6. jūlijs - Sputnik. Nacionālā bloka frakcijas līderis Rīgas dome, kultūras ministra kandidāts Nauris Puntulis intervijā NRA pauda pārliecību, ka valstij vajadzīgs "moderns" nacionālisms, kurā vieta ir tikai latviešiem un valsts valodai.

Nacionālā Mākslas muzeja atklāšana - Sputnik Latvija
Etniski tīras kultūras muzejs

Jūnijā Nacionālā apvienība izvirzīja operdziedātāja Naura Puntuļa kandidatūru kultūras ministra postenim. Kandidātu vienbalsīgi atbalstīja partijas valde un frakcija Saeimā.

Par savu galveno mērķi un tiešo uzdevumu Kultūras ministrijai Puntulis uzskata latviešu identitātes saglabāšanu. Viņš uzsvēra, ka attīstīs "modernu" nacionālismu, lai arī to esot grūti paveikt "globālisma un hibrīdkaru pasaulē". Nākamais ministrs uzskata, ka pie tam nav vajadzības domāt par krievvalodīgajiem un izmantot krievu valodu.

"Nepiekrītu domai, ka mums būtu jāatbalsta mediju telpa krievu valodā, baidoties, ka klausītājs vai skatītājs izglītosies svešu mediju telpā, kas nav mūsu valsts interesēs. Ja cilvēks ir gatavs interesēties par politiskajiem procesiem valstī, lai viņš to dara, izmantojot valsts valodu," paziņoja Puntulis.

Politiķis kritiski izvērtēja krievvalodīgo iedzīvotāju viedokli un paziņoja, ka viņiem "nav nekā cita, tikai uzvara pār fašismu". Puntulis uzskata, ka viņiem nav, ar ko lepoties.

"Krieviem, lielai nācijai, nav pa kaulam, ka mēs viņiem liekam mācīties latviešu valodā. Bet klausīties Čaikovski un lasīt Puškinu - tam liela daļa ir par slinku. Tāpēc tā vietā vajag ko citu, un tas "cits" ir viņu uzvara pār fašismu," uzskata topošais kultūras ministrs.

Puntulis aktīvi atbalsta vienas – valsts valodas – izmantošanu Latvijā. Viņš kategoriski iebilda pret iespēju amatpersonām dot intervijas krievvalodīgajiem medijiem krievu valodā, kā arī kritizēja Rīgā organizēto Jaungada pasākumu bērniem krievu valodā.

Operdziedātājs Puntulis ir Nacionālās operas solists kopš 1994. gada. Kultūras ministra postenis atbrīvojās, kad Dace Melnbārde saņēma EP deputāta mandātu. Domājams, ka Naura Puntuļa kandidatūra kultūras ministra postenim tiks apstiprināts pirmdien, 8.jūlijā.

Ziņu lente
0