Melnajā jūrā ienācis NATO izlūkošanas kuģis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO un Ukrainas kopīgo mācību scenārijs Melnajā jūrā neparedz izlūkošanas kuģa dalību, uzsvēra militārais eksperts Sergejs Čenniks.

RĪGA, 6. jūlijs – Sputnik. Novērošanas resursa Bosphorus Observer dati liecina, ka Melnās jūras akvatorijā ieradies Francijas Jūras spēku kuģis Dupuy de Lôme.

NATO kuģu eskadra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Odesas ostā ieradusies NATO kuģu eskadra

Radioelektroniskās izlūkošanas veikšanai paredzētais karakuģis ir aprīkots ar aparatūru, kas ļauj kontrolēt kuģu pārvietošanos, pārtvert un noklausīties sakaru sistēmu signālus, līdz pat satelīta sakaru sistēmām.

Iepriekš Melnajā jūrā sākās NATO un Ukrainas kopīgās mācības "Sea Breeze 2019". Saskaņā ar plāniem, tajās iesaistīti līdz 30 karakuģi un 30 lidaparāti, kā arī vairāk nekā 900 karavīri.

Militārais vēsturnieks, kara vēstures žurnāla "Military Крым" galvenais redaktors, apakšpulkvedis Sergejs Čenniks radio Sputnik ēterā atzīmēja, ka, saskaņā ar mācību "Sea Breeze" publicēto leģendu, izlūkošanas kuģa klātbūtne Melnajā jūrā nav nepieciešama.

"Spriežot pēc mācību leģendas, šis izlūkošanas kuģis tur vispār nav vajadzīgs. Viņam tur vienkārši nav vietas. Manuprāt, NATO flotu mācības Melnajā jūrā ir operācija ar mērķi piesegt izlūkošanas kuģa klātbūtni," paziņoja Čenniks.

Eksperts pieļāva, ka NATO izlūks pacentīsies kontrolēt kuģu, it īpaši Krievijas kuģu kursēšanu cauri Bosfora un Dardaneļu šaurumiem.

"Šeit tiek veikta galvenā operācija Krievijas militārā grupējuma apgādei Sīrijā. Man šķiet, mācības "Sea Breeze" tikai piesedz Francijas kuģa darbības," paskaidroja Čenniks.

Iepriekš Odesas jūras ostā ienāca četri NATO karakuģi: Kanādas fregate Toronto, britu eskadras kuģis Duncan, Turcijas fregate Turgutreis un rumāņu Regele Ferdinand. Mācības "Sea Breeze" Melnajā jūrā turpināsies līdz 12.jūlijam.

Ziņu lente
0