Krievijas karavīri sākuši mācības Melnajā jūrā, kur rit NATO manevri

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasОблет акватории Черного моря в дни учения стран НАТО Sea Breeze-2019
Облет акватории Черного моря в дни учения стран НАТО Sea Breeze-2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Melnās jūras flote īsteno manevrus jūras poligonos. Mācību noslēguma posmā ekipāžas veiks raķešu un artilērijas mācības.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Krievijas kareivji sākuši plānveida mācības Melnās jūras akvatorijā, kur patlaban norit NATO jūras kara manevri Sea Breeze, informēja Dienvidu kara apgabala preses dienesta Melnās jūras flotes informācijas nodaļa.

Krievijas bruņoto spēku mācībās iesaistīti aptuveni desmit kuģi. To starpā ir lielie desanta kuģi "Azov" un "Cezarj Kuņikov", mazie raķešu kuģi "Orehovo-Zujevo" un "Miraž", kā arī raķešu kuteri "Ivanovec", "Naberežnije Čelni" un "R60".

NATO kuģu eskadra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Odesas ostā ieradusies NATO kuģu eskadra

Kuģi īsteno manevrus jūras poligonos. Mācību noslēguma posmā to ekipāžas veiks raķešu un artilērijas mācības.

"Melnās jūras flotes kuģu grupa turpina jūras kara mācībās "Sea Breeze 2019" iesaistīto NATO kuģu darbības kontroli Melnās jūras ziemeļrietumu daļā," preses relīzi citēja portāls RIA Novosti.

Patlaban Melnajā jūrā notiek Ukrainas un ASV mācības "Sea Breeze 2019". Tajās iesaistīta NATO valstu aviācija un kuģi no ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Itālijas, Turcijas, Polijas, Bulgārijas, Grieķijas, Rumānijas, Dānijas, Latvijas, Igaunijas, kā arī no alianses sabiedrotajiem – AAE, Zviedrijas, Ukrainas, Moldovas un Gruzijas.

Manevros piedalās aptuveni 30 kuģi, 30 lidaparāti un vairāk nekā 900 karavīri. Krievijas Ārlietu ministrija pauda uzskatu, ka mācību mērķis ir centieni destabilizēt situāciju reģionā.

Ziņu lente
0