Politika

Patiesības mirklis: iedzīvotāji salīdzinājuši vecā un jaunā sasaukuma Saeimas darbu

© Sputnik / Sergey Melkonov"Марш рассерженных родителей" в Риге в знак протеста против реформы в русских школах
Марш рассерженных родителей в Риге в знак протеста против реформы в русских школах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekādas revolūcijas: SKDS aptauja parādīja, kā iedzīvotāji novērtē jaunā sasaukuma Saeimas darbu salīdzinājumā ar iepriekšējo.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Tikai katrs sestais iedzīvotājs uzskata, ka pašreizējā sasaukuma Saeima strādā labāk nekā iepriekšējā. Pārsvarā aptaujātie apliecināja pretējo.

Aptaujas rezultātus publicējis pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš savā lapā Twitter.

"Patiesības mirklis par pagājušajā gadā pārvēlētās Saeimas darba vērtējumu! Tikai 16% uzskata, ka tā darbojas labāk par iepriekšējo. 50% saka NĒ, bet 34% nespēj novērtēt.

Iepriekšējā Saeima beidza ar apmēram tādiem pašiem rādītājiem. Īpašs uzrāviens pagaidām vērtējumos nav vērojams," pastāstīja Kaktiņš.

​Interesanti, ka 2003.gadā vairāk nekā trešdaļa aptaujāto pauda viedokli, ka jaunā Saeima strādā labāk nekā iepriekšējā. Pēdējo desmit gadu laikā augstākais vērtējums tika sniegts 2012.gadā – jaunā sasaukuma Saeimas darbu augstu novērtēja tikai nedaudz mazāk nekā ceturtā daļa aptaujāto.

Iepriekš vēstīts, ka Saeimas darbu pirmajos sešos mēnešos iedzīvotāji novērtēja ar 3,4 punktiem no desmit. Piemēram, 59% respondent piešķīra deputātiem zemāko atzīmi – no 1 līdz 4 punktiem.

Ziņu lente
0