Apdomājušies: Lietuva vēlas piedalīties Baltkrievijas un Ķīnas projektā

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasФуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе
Фуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Transporta ministrs uzskata, ka tamlīdzīga sadarbība palīdzēs stiprināt Eiropas un Āzijas ekonomiskos sakarus.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Lietuva apsolījusi nodrošināt transporta un loģistikas pakalpojumus Baltkrievijas un Ķīnas industriālajam parkam "Lielais akmens" Minskas apgabalā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Transporta un sakaru ministrijas preses dienestu.

"Lielais akmens" ir īpaša ekonomiskā zona, kas izveidota Ķīnas un Baltkrievijas starpvaldību vienošanās ietvaros.

Lietuvas transporta un sakaru ministrs Roks Masjulis paziņojis, ka Viļņa vēlas sniegt kvalitatīvus transporta un loģistikas pakalpojumus un veidot labvēlīgus apstākļus tranzīta kravu plūsmām starp Eiropu un Ķīnu.

Minitrs piebilda, ka Lietuvas un Baltkrievijas sadarbība, piemēram, valsts iestāžu un transporta uzņēmumu starpā, kā arī dzelzceļa pārvadājumi ļauj nostiprināt Eiropas un Āzijas ekonomiskos sakarus.

Литовские железные дороги - Sputnik Latvija
Pierādiet, ka nevedat uz Kaļiņingradu: jauni kravu pārvadājumu noteikumi Lietuvā

Klaipēdas valsts jūras osta, "Lietuvas dzelzceļi" (Lietuvos Geležinkeliai) un Kauņas brīvā ekonomiskā zona jau parakstījuši protokolus par sadarbību ar industriālo parku "Lielais akmens".

"Lietuvas dzelzceļi" ierosināja Ķīnas kravu pārvadājumiem izmantot divus dzelzceļa tīklus, kuri savieno dažādas dzelzceļa līnijas Šeštokā un Kauņā, kā arī intermodālos termināļus Viļņā un Kauņā.

Transporta ministrija apgalvo, ka valsts palielinājusi kravu pārvadājumus ar Baltkrieviju. Piemēram, laika posmā no šī gada janvāra līdz maijam, salīdzinājumā ar šo periodu pērn, kravu pārvadājumi pieauguši par 4%.

Lietuva pastāvīgi cenšas stiprināt sadarbību ar Ķīnu. Iepriekš valdība uzaicināja Ķīnas uzņēmumus izmantot Baltijas valsti kā "vārtus uz Eiropas tirgu".

Intervijā Sputnik Lietuva Krievijas Ekonomikas augstskolas Nacionālās pētījumu universitātes Orientālistikas skolas vadītājs Aleksejs Maslovs norādīja, ka Lietuvas ostu jaudas būs nepietiekamas Ķīnas biznesam.

Eksperts piebilda, ka darbs ar partneriem Ķīnā ir sarežģīts. Pēc viņa domām, nepieciešami eksperti un speciālisti, kuri saprot, kā darbojas bizness Ķīnā un kā veidot attiecības ar to.

Ziņu lente
0