Nocirst pirkstus: kā Daugavpils iedzīvotāji nokļuvuši zem tilta

© Photo Facebook / Андрей ЭлксниньшНовый путепровод на "Смилшу" в Даугавпилсе
Новый путепровод на Смилшу в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No topošā ceļu pārvada Daugavpilī iespējams pieklauvēt pie dzīvojamās mājas logiem.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš publicējis zem dzīvojamo māju logiem būvējamā ceļu pārvada fotouzņēmumus.

Ceļu pārvads Smilšu ielā jau sen kļuvis par pilsētnieku sašutuma objektu. Pirmkārt, pārvads, kam vajadzēja savienot pilsētu ar Ķīmijas mikrorajonu, savu uzdevumu neizpildīs, jo projektā iekļauts liels skaits grozījumu. Galu galā pēc būvdarbu beigām izdosies likvidēt tikai vienu pārbauktuvi.

Ar ceļu pārvada būvdarbiem ļoti neapmierināti ir arī Smilšu ielas iedzīvotāji – viņu mājas vārda tiešā nozīmē izrādījušās zem tilta.

Šī gada pavasarī Elksniņš savā lapā Facebook publicēja fotogrāfijas no būvlaukuma. Tajās redzams, ka topošais tilts atrodas dažu metru attālumā no dzīvojamām mājām.

"Jau šodien nosūtīju vēstuli Būvniecības valsts kontroles birojam ar lūgumu pārbaudīt būvobjektu un gadījumā, ja tiek atklāti pārkāpumi, apturēt būvdarbus. Projektētāji pārbauda gaismas iekļuves līmeni dzīvojamo māju logos. Domei nāksies pieņemt lēmumu par atsevišķu māju pirkšanu, līdzīgi, kā 2017.gada 25 maijā tika pieņemts lēmums par mājas Smilšu ielā 5 pirkšanu," politiķis konstatēja savā lapā Facebook.

Nesen Elksniņš no jauna apmeklēja ceļu pārvada būvlaukumu un publicēja jaunus uzņēmumus, ko pavadīja ar emocionāliem komentāriem.

"Katra jaunā Smilšu pārvada bilde var kalpot kā mācību grāmata ar nosaukumu "Nocirst projektētājiem pirkstus". No tilta var pieklauvēt dzīvojamo māju logos, ar ragavām ziemā nobraukt no tramplīna, lūgt iedzīvotājiem sarakstīt domrakstu par tēmām "Kā pavadīju vasaru" vai "Nakts zem tilta". Būvvaldes darbinieki jau aprēķināja iedzīvotājiem izmaksājamo kompensāciju apmērus. Kā vispār varēja apstiprināt šāda projekta realizāciju?" Elksniņš bija neizpratnē.

Ziņu lente
0