Ušakovam piemērots aizdomās turamā statuss "Rīgas satiksmes" lietā

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы
Мэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Ušakova kabinetā tika atrasta stratēģiskās nozīmes noklausīšanās ierīce.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Bijušajam Rīgas mēram un jaunievēlētajam Eiropas Parlamenta deputātam Nilam Ušakovam ("Saskaņa") piemērots aizdomās turamā statuss krimināllietā par SIA "Rīgas satiksme" iepirkumiem, vēsta Jauns.lv.

Tāpat Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) piebilda, ka procesuālo darbību laikā Ušakova darba kabinetā Rīgas domē tika konfiscēts priekšmets, kurš tika atzīts par stratēģiskās nozīmes ierīci. Saskaņā ar Stratēģiskās nozīmes preču aprites likumu, fiziskām personām aizliegts tos iegādāties, glabāt un izmantot. Par likuma noteikumu pārkāpšanu paredzēta kriminālatbildība atbilstoši Krimināllikuma 237.1. pantam.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs pastāstīja par krimināllietu pret viņu

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka, pamatojoties uz iesniegumu, ko iesniedza Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), KNAB uzsāka kriminālprocesu, kura mērķis ir noskaidrot bijuša Rīgas mēra Nila Ušakova iespējamo likumpārkāpumu faktus un apstākļus.

Taču lietas detaļas bija nezināmas. Pats Ušakovs paskaidroja, ka KNAB atradusi viņa kabinetā "paštaisītu ierakstošu ierīci, kas mētājās plauktā kopā ar suvenīriem un dažādām dāvanām".

Patlaban KNAB izmeklē lietu par korupciju un krāpšanos pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", kura saistīta ar autobusu un trolejbusu iegādi pilsētas vajadzībām. KNAB paziņoja, ka ar šo lietu ir saistītas Rīgas domes amatpersonas.

Iepriekš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no amata. Pūces rīkojumā uzskatīta virkne pārkāpumu, ko Ušakovs pieļāvis kā Rīgas mērs un "Rīgas satiksmes" kapitāla daļu turētājs: viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

Ziņu lente
0