Oļegs Burovs atvainojās biedrībai "Zolitūde. 21.11"

© Sputnik / Sergey MelkonovНедостроенный жилой дом на месте трагедии в Золитуде
Недостроенный жилой дом на месте трагедии в Золитуде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biedrība "Zolitūde. 21.11" nav devusi piekrišanu dzīvojamā nama saglabāšanai Zolitūdes traģēdijas vietā.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Jautājumu par īpašuma Priedaines ielā 20 likteni Rīgas domes izskatīs tikai pēc biedrības "Zolitūde. 21.11" piekrišanas saņemšanas, paziņoja Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs, raksta TVnet.

Vakar kļuva zināms, ka Rīgas domes Pilsētas īpašumu komiteja noteikusi īpašuma likteni, kur 2013. gada novembrī sabruka veikals Maxima: pilsētas pašvaldībai piederēs 5782 kvadrātmetri zemes un daļa pazemes autostāvvietas, savukārt kompānijai Prana property – 4494 kvadrātmetri zemes, uz kuras atrodas dzīvojamā māja un pazemes autostāvvieta. Rīgas dome par savu naudu nodrošinās daļas autostāvvietas nojaukšanu, lai izveidotu pilnvērtīgu traģēdijā cietušo piemiņas vietu un izveidotu skvēru.

Обрушение крыши торгового центра в Риге - Sputnik Latvija
Kas būs Zolitūdes traģēdijas vietā

Iepriekš Burovs paziņoja, ka šim variantam deva piekrišanu arī biedrība "Zolitūde. 21.11", taču biedrības vadītāja, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova paziņoja, ka šādas piekrišanas neesot bijis. Septiņpadsmitā maija sēdē, kurā Burovs nebija ieradies, visi biedrības "Zolitūde. 21.11" locekļi, izņemot vienu, nobalsoja par to, ka dzīvojamais nams ir jānojauc, savukārt traģēdijas vietā jāizveido memoriāls.

Tikai gadījumā, ja pašvaldībai nav iespējas kompensēt kompānijai Prane property nama vērtību vai iemainīt to pret citu īpašumu, tika pieļauta doma par dzīvojamā nama saglabāšanu, taču neizskanēja neviens vārds par šāda lēmuma atbalstu, uzsvēra viņa.

Burovs izteica savu atvainošanos biedrībai "Zolitūde. 21.11" par radušos pārpratumu un norādīja, ka šis jautājums tiks iekļauts dienas darba kārtībā tikai tad, kad tiks saņemta cietušo biedrības piekrišana.

Ziņu lente
0