Krievijā uzsākuši S-500 ražošanu

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasЗенитные ракетные системы С-400 "Триумф"
Зенитные ракетные системы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rosteh" ģenerāldirektors paziņoja, ka kompleksi pirmām kārtām tiek veidoti Krievijas armijas vajadzībām, nevis pārdošanai.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Krievijā uzsākta pretraķešu un pretgaisa aizsardzības sistēmu S-500 "Prometejs" ražošanu, vēsta RIA Novosti.

Kompānijas "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemezovs paziņoja, ka tas ir mūsdienīgāks komplekss, nekā S-400, taču detalizētāk par to nolēma nestāstīt.

Зенитные ракетные системы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Putins paziņoja par pēkšņu pārbaudi Krievijas bruņotajos spēkos

Tāpat viņš piebilda, ka Krievija pagaidām nepārdos jaunāko mūsdienu ieroci, jo kompleksi pirmām kārtām tiek būvēti armijas vajadzībām. Pēc viņa sacītā, tikai pēc jauno kompleksu nodošanas bruņojumam varēs apspriest to eksportu.

Tiek atzīmēts, ka S-500 attiecas pie jaunās zenītraķešu sistēmu "zeme-gaiss" paaudzes. Tas ir tāla darbības rādiusa un augstas ballistisko raķešu pārtveršanas komplekss. Izņemot ballistiskās raķetes, S-500 spēj iznīcināt arī aerodinamiskos mērķus, kā arī spārnotās raķetes.

S-500 mērķu iznīcināšanas rādiuss ir 600 kilometri. Komplekss spēj atklāt un savlaicīgi iznīcināt līdz desmit ballistiskiem virsskaņas mērķiem, kuri lido ar ātrumu līdz 7 kilometriem sekundē.

Aprīlī Rūpnieciskās tirdzniecības ministrijas vadītājs Deniss Manturovs stāstīja, ka S-500 izstrāde ir noslēguma stadijā, pēc kuras tiks uzsākta sērijveida ražošana. Pēcāk, jūnijā, vicepremjers Jurijs Borisovs paziņoja, ka PRA sistēma S-500 parādīsies karaspēkos jau tuvāko gadu laikā.

Ziņu lente
0