Politika

Džonsons vēlas pierādīt Putinam "liberālisma vērtību" uz Brexit piemēra

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa sacītā, liberālisms ir dzīva parādība, kura veicina "attīstību mērogā, kuru iepriekšējās paaudzes nespēja iztēloties".

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības, lai pierādītu Vladimira Putina kļūdaino viedokli attiecībā uz liberālajām vērtībām, paziņoja galvenais pretendents uz premjerministra amatu, bijušais ĀM vadītājs Boriss Džonsons, vēsta RIA Novosti.

Intervijā avīzei Financial Times Putins paziņoja, ka liberālā ideja sevi ir izsmēlusi un nonākusi pretrunā ar absolūtā vairākuma iedzīvotāju interesēm. Valsts vadītāja izteicieni izraisīja plašu apspriešanu, gan politiķu, gan žurnālistu vidū.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija aicina gatavoties Brexit pēc "stingrā" scenārija

Savā slejā avīzē Telegraph Džonsons apstrīdēja Krievijas līdera viedokli.

Pēc viņa sacītā, liberālisms ir dzīva parādība, kura veicina "attīstību mērogā, kuru iepriekšējās paaudzes nespēja iztēloties".

Slejā teikts, ka 45 gadu laikā, ko Lielbritānija pavadījusi ES, šī reģionālā savienība sāka nopietni iedragāt liberālās demokrātijas fundamentālās vērtības – tostarp, Eiropas sistēma padara neiespējamu tautas varas īstenošanu, izmantojot likumdevēju maiņu vēlēšanu kārtībā. Premjera amata kandidāts skaidro, ka Lielbritānijai ir jāizstājas no Eiropas Savienības, lai saglabātu liberālās vērtības.

Lielbritānija, saskaņā ar 2016. gada referenduma rezultātiem, plānoja izstāties no Eiropas Savienības 2019. gada 29. martā.

Taču valsts premjerministre Terēza Meja vairāku mēnešu garumā neveiksmīgi centās iesniegt parlamentam ar Briseli saskaņotu Brexit vienošanos, kuru parlamentārieši katru reizi noraidīja.

Lai novērstu izstāšanos no ES bez vienošanās, Lielbritānija jau divas reizes saņēmusi no Briseles Brexit termiņa pagarinājumu – tagad tam ir jānotiek līdz šī gada 31. oktobrim.

Ziņu lente
0