Silti un bez nokrišņiem: sinoptiķi par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvdienās Latvijā ir gaidāmi silti un pat karsti laikapstākļi bez būtiskiem nokrišņiem, taču nākošnedēļ atkal atnāks vēss laiks.

RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Naktī uz piektdienu laikapstākļus noteica aizejošā ciklona rietumdaļa, tādēļ vietām bija mākoņi un lietus.

Pūta stiprs ziemeļrietumu vējš, kurš brāzmās, sevišķi piekrastē, sasniedza 15-19 metrus sekundē. Nakts stundās gaiss atdzisa līdz +11…+16 grādiem.

Dienā bija skaidras debesis, bez nokrišņiem. Taču brāzmainais vējš saglabājās līdz pašam vakaram. Dienā gaiss iesila līdz +17…+20 grādiem.

Brīvdienās gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Sestdien no rietumiem Latvijai pietuvosies silta atmosfēras fronte, mākoņu kļūs vairāk, savukārt naktī uz svētdienu gaidāms īslaicīgs lietus. Karsts gaiss, kurš ienāks Latvijā nedēļas beigās no Eiropas dienvidrietumiem un Centrāleiropas, novedīs pie temperatūras pacelšanās līdz +27…+30 grādiem.

Esošā prognoze liecina, ka līdz pirmdienai Latvijā būs samērā silti un sausi, bet pēc tam valstī atkal ienāks ciklons: valsti šķērsos plaša nokrišņu zona. Var būt brāzmains vējš un kārtējais vēsuma vilnis.

GFS sistēmas prognoze liecina, ka nākamnedēļ gaidāmi rudenīgi laikapstākļi – pūtīs rietumu vējš, vietām līs, gaisa temperatūra dienā nebūs augstāka par +20 grādiem, savukārt naktī pat zemāk par +10. Citi prognozēšanas modeļi uzrāda mazāku ciklona aktivitāti un sausākus, siltākus un mērenākus laikapstākļus, iedrošina sinoptiķis Jānis Trallis.

Ziņu lente
0