Politika

Putins: "Vēlos, lai visi iegaumē, – Krievija vienmēr atbildēs līdzvērtīgi"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам саммита "Группы двадцати"
Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам саммита Группы двадцати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzstājās preses konferencē "Lielā divdesmitnieka" samita noslēgumā Osakā.

RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Krievijas līderis Vladimirs Putins uzsvēra "Lielā divdesmitnieka" formāta aktualitāti, uzstājoties preses konferencē G20 samita noslēgumā, kurš notika Osakā, Japānā, vēsta RIA Novosti.

Tiesa, pēc Krievijas prezidenta domām, izšķiroši lēmumi samitā netika pieņemti, toties visi tā dalībnieki apstiprināja uzticību pasaules tirdzniecības sistēmas attīstībai un nonāca pie vienota secinājuma par nepieciešamību pretoties informācijas par terorismu izplatīšanai Internetā.

Tāpat Putins pastāstīja par pārrunām ar ārzemju partneriem. Tostarp, pusotru stundu ilgušo sarunu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu viņš nosauca par labu, pragmatisku un lietderīgu.

Vienmēr līdzvērtīga atbilde

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Terēza Meja pieprasīs Skripaļu lietā apsūdzēto cilvēku ekstradīciju

Attiecībā uz tikšanos ar britu premjerministri Terēzu Meju, pēc Putina teiktā, arī tā bijusi nepieciešama, neskatoties uz to, ka Meja pamet šo amatu. Pēc Putina domām, pārrunas ar britu premjeri – tas ir mazs solis, taču pozitīvā virzienā, kurš nepaliks bez uzmanības.

Turklāt sarunā ar Meju Putins izteica Krievijas pozīciju problēmās, kuras apgrūtina abu valstu attiecības. Krievijas līderis uzsvēra, ka pilnvērtīgām Krievijas un Lielbritānijas attiecībām nebūtu jāapstājas Skripaļu lietas dēļ. Un turklāt Krievijai nekad nav bijis nodomu īstenot agresīvas darbības attiecībā pret jebkuru valsi, tomēr attiecībā uz saviem ārzemju partneriem tā vienmēr rīkosies līdzvērtīgi.

"Krievijas darbības attiecībā uz mūsu ārzemju partneriem vienmēr līdzvērtīgas – kā izturas pret mums, tā arī mēs izturēsimies pret visiem. Vēlos, lai visi to iegaumē," uzsvēra KF prezidents.

Tāpat Putins pastāstīja par tikšanos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Pēc Krievijas līdera sacītā, viņi apsprieda Donbasa konflikta noregulēšanu, tostarp darba turpināšanu "Normandijas formātā" (Krievijas, Francija, Vācija un Ukraina).

Putins norādīja, ka šīs problēmas atrisināšanā ir jāiesaista visi instrumenti, kaut gan to neesot tik daudz, un "Normandijas formāts" ir viens no reāli darbīgiem.

Krievija uzaicina

Tāpat Krievijas līderis komentēja pasaules līderu uzaicināšanu piedalīties Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienas svinībās, kas notiks 2020. gada 9. maijā.

Viņš paziņoja, ka braukt vai nebraukt uz Krieviju šajā nozīmīgajā datumā – ir katra uzaicinātā personīgais lēmums. Krievija savu ir izdarījusi – uzaicinājusi.

Президент России Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в Осаке - Sputnik Latvija
Politika
Putina un Trampa sarunā Osakā piedalījās ASV prezidenta meita un znots

"Atbrauks vai neatbrauks – tas nav mūsu jautājums. Mūsu jautājums ir uzaicināt. Mēs ar cienu izturamies pret mūsu partneriem, mēs vienmēr uzsveram mūsu sabiedroto lomu un nozīmi cīņas pret nacismu laikos… Tāpēc mēs būsim priecīgi, ja uzaicinājums tiks pieņemts. Ja nē – tas nav kritiski. Mēs pienācīgi atzīmēsim šo datumu jebkurā gadījumā," paziņoja Putins.

Viņš uzsvēra, ka Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadiena – tas ir svarīgākais notikums kaut vai tāpēc, ka, neaizmirstot šāda veida pasaules vēstures katastrofas, cilvēkiem ir jādara viss, lai nekas tamlīdzīgs neatkārtojas.

"Ja mēs to atstāsim aizmirstībā, tad masveida konfliktu atjaunošanās draudi pieaugs," konstatēja Krievijas līderis.

Ziņu lente
0