Politika

Latvijas siers vēl vismaz pusotru gadu nenokļūs Krievijas veikalu plauktos

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский твердый сыр уже несколько лет одна из обязательных покупок туристов в Латвии
Латвийский твердый сыр уже несколько лет одна из обязательных покупок туристов в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarinājis pārtikas produktu embargo valstīm, kas ieviesušas pret Krieviju vērstās sankcijas.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarinājis uz gadu pārtikas produktu embargo, turpinot atbildes pasākumus valstīm, kas pieņēmušas pret Krieviju vērstās sankcijas. Tagad speciālie ekonomiskie pasākumi pret precēm no atbilstošajām valstīm, kuru vidū ir arī Latvija, paliks spēkā vismaz līdz 2020.gada 31.decembrim.

Dekrēts publicēts Kremļa vietnē. Dokuments stājies spēkā no parakstīšanas dienas.

Krievijas valdībai uzdots nodrošināt dekrēta izpildi un nepieciešamības gadījumā sniegt ierosinājumus speciālo ekonomisko pasākumu darbības termiņa grozījumiem.

Atbildes pasākumi

Ņemot vērā situācijas saasināšanos Ukrainā, rietumvalstis sāka ieviest sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem, vēlāk – arī pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas aizliedza noteiktu lauksaimniecības un pārtikas ražošanas produkcijas veidu importu Krievijā. Aizliegts ir gaļas, desu, piena produktu, zivju un jūras produktu imports.

Президент РФ Владимир Путин отвечает на вопросы россиян в ходе прямой линии - Sputnik Latvija
"Pagaidīsim, kamēr viņi nobriedīs": Putins paziņoja par KF gatavību dialogam ar ASV

Vēlāk rietumvalstis vairākkārt pagarināja pret Krieviju vērsto sankciju darbību, bet Krievija atbilstoši pagarināja embargo.

Eiropas Savienība saistīja sankciju izpildi ar Minskas protokolu izpildi no Krievijas puses, kuru mērķis ir noregulēt situāciju Ukrainas austrumos. Krievija šādu loģiku uzskata par absurdu, jo nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā. Turklāt Maskava jau vairākkārt ir atgādinājusi: dialogs sankciju valodā ir neproduktīvs.

20.jūnijā tiešās līnijas gaitā Vladimirs Putins atzīmēja, ka Maskava nekad nav vēlējusies ar kādu strīdēties, un uzsvēra: piemēram, Eiropas Savienības valstis sankciju un kontrsankciju rezultātā ir cietušas daudz vairāk nekā Krievija.

Ziņu lente
0