Politika

Turlais atbrīvots no amata

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Дайнис Турлайс
Мэр Риги Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Daiņa Turlā atstādināšanu nobalsoja 31 Rīgas domes deputāts, pret – 29.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Rīgas mērs Dainis Tulais zaudēja savu posteni vakar, 20. jūnijā, balsojuma laikā par pašvaldības vadītāja atstādināšanu nobalsoja 31 deputāts, pret bija 29.

Par Turlā atstādināšanu nobalsoja visi opozīcijas frakciju deputāti, neatkarīgais deputāts Oskars Putniņš un četri no "Saskaņas" izslēgtie un savu frakciju izveidojušie deputāti – Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs. Uzticību Turlajam izteica koalīcijas deputāti un opozīcijas deputāts Imants Keišs (JKP).

Tagad, ja divu mēnešu laikā netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga iniciēt visas Rīgas domes atlaišanu.

Rīgas domes opozīcija skaidro, kādēļ jaunajam Rīgas mēram Dainim Turlajam jāatkāpjas no amata.

Kā viens no iemesliem tiek minēts:

"...viņš sniedza interviju Kremļa propagandas ruporam Sputnik, ielaida viņus savā kabinetā! Ko tādu pat Nils Ušakovs nebija atļāvies darīt, bet viņš taču ir Kremļa aģents."

Cik gan amizanti ir opozīcijas mēra kvalitātes kritēriji.

Dainis Turlais ("Gods kalpot Rīgai") tika ievēlēts Rīgas mēra amatā 30. maijā, pēc Nila Ušakova ("Saskaņā") aiziešanas sakarā ar ievēlēšanu Eiropas Parlamentā. Pēc Daiņa Turlā ievēlēšanas Rīgas mēra postenī bija jānotiek vēl vienai ārkārtas sēdei, kurā bija jāievēlē vēl viens vicemērs (Sandris Bergmanis no "Saskaņas") un jāieceļ Oļegs Burovs (GKR) Rīgas Brīvostas priekšsēdētāja amatā – Andra Amerika vietā, kuru arī ievēlēja Eiropas Parlamentā.

Taču četri "Saskaņas" deputāti – Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs, – kā viņi pēcāk paskaidroja, gribēja saņemt izskaidrojumus sakarā ar Sandra Bergmaņa izvirzīšanu Rīgas vicemēra amatam, par ko viņus izslēdza no partijas. Rezultātā "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija zaudēja balsu vairākumu Rīgas domē – tagad viņiem ir 28 balsis, un tikpat ir arī opozīcijai.

Pēc tam visas Rīgas domes opozīcijas frakcijas vienojās sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tika piedāvāts izteikt neuzticību Turlajam. Attiecīgu pieteikumu parakstīja 24 deputāti.

Ziņu lente
0