Politika

Rīgas domes "četrinieks" atstādināja mēru un dibina jaunu partiju

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Neatkarīgo deputātu frakcija" palīdzēja opozīcijai nocelt no posteņa Rīgas mēru Daini Turlo un vēlas nodibināt partiju jauniešiem.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. "Neatkarīgo deputātu frakcija" Rīgas domē grasās izveidot savu partiju, pastāstīja frakcijas loceklis Vitālijs Dubovs portālam Baltnews.

Мэр Риги Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Politika
Dainis Turlais nav vienojies ar opozīciju Rīgas domē

Pirms mēneša no Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas tika izslēgti četri deputāti, kuri atteicās atbalstīt partijas saskaņotās kandidatūras – Sandri Bergmani Rīgas vicemēra amatā un Oļegu Burovu Rīgas Brīvostas valdē. Vēlāk Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs izveidoja savu frakciju ar nosaukumu "Neatkarīgo deputātu frakcija". Rezultātā "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija pazaudēja balsu vairākumu Rīgas domē.

Vakar "Neatkarīgo deputātu frakcija" nobalsoja par Rīgas mēra Daiņa Turlā atstādināšanu, ļaujot opozīcijai Rīgas domē iegūt balsu vairākumu.

"Šodien mēs speram ļoti nopietnu soli pie pārmaiņām – mēs dibinām politisko spēku – domubiedru komandu, kurā ienāks jauni ambiciozi cilvēki ar vēlmi padarīt mūsu valsti plaukstošu, un nāciju – veselu un sportisku!" paziņoja Dubovs.

"Katru reizi, stāvot kārtējā dzīves ceļa krustojumā, es izdarīju izvēli, pirmām kārtām ņemot vērā to cilvēku intereses, kuru labā mūsu komanda strādā jau daudzus gadus – tie ir mūsu jaunieši!" vērsās Dubovs pie vēlētājiem.

"Esmu pārliecināts, ka jaunā paaudze ir pelnījusi labāku dzīvi, labākā pilsētā un labākā valstī. Vietā, kur ir iespējas īstenot sevi visās dzīves jomām, vai tas būs sports, zinātne, māksla, bizness vai valsts pārvalde," piebilda viņš.

Pēc viņa sacītā, īpašu aktualitāti šobrīd gūst valodas jautājums.

"Un, mans personīgais viedoklis, latviešu valodai ir jābūt nācijas saliedēšanas vienojošam faktoram, un nevis pretēji. Līdzīgi karogam, himnai – tas ir sava veida mūsu valsts simbols, un ir svarīgi pieradināt mīlestību un cieņu pret to. Un to savukārt var panākt tikai ar tolerantu attieksmi pret citām valodām.

Atzīmēšu, ka mēs vienmēr esam strādājuši pie jauniešu integrācijas sabiedrībā projektiem, kur dažādu tautību, reliģiskās piederības un valodu bērni varēja sarunāties viens ar otru par viņus vienojošiem tematiem," pateica Dubovs.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
Pārstartēšana: Rīgas domes neatkarīgie deputāti piedāvā sākt no nulles

Rīgas domes deputāti nostādīja savas intereses augstāk par pilsētas interesēm, noceļot no amata Daini Turlo, paziņoja bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs radio Baltkom ēterā.

"Mēs redzam, ka pirmām kārtām pateicoties tam, ka daļa kaut kādu politiķu, vai nu pieredzes trūkuma, vai arī citu iemeslu dēļ, nostādīja savas interese augstāk par vēlētāju un pilsētnieku interesēm. Tas noveda pie tā, ka šobrīd koalīcija ir zaudējusi mēru Daini Turlo… Es uzskatu cienīgu mēru. Tālāk būs divi mēneši, un vai nu mēs spēsim vienoties un nodrošināt pilsētai stabilitāti, vai arī to, ar ko bija slavena Rīgas dome, tās ir sociālās programmas, piemēram, to visu varēs pazaudēt," paziņoja Ušakovs.

Ziņu lente
0