Politika

Burovs: Rīgā iestājusies politiskā un ekonomiskā krīze

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров
Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas skandālu dēļ Rīgas pašvaldības uzņēmumiem ir grūtāk saņemt finansējumu.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Rīgas domē veidojas ārkārtīgi nelabvēlīga situācija gan ekonomiskā, gan politiskā aspektā, pastāstīja Rīgas vicemērs Oļegs Burovs radiostacijas Baltkom ēterā.

"Jā, tā ir politiska krīze, tā ir arī ekonomiskās situācijas krīze, jo šogad nopietna situācija ir ne tikai Rīgā, bet arī visās pašvaldībās. Tāpat kā viņi, mēs esam saņēmuši daudz mazākus līdzekļus no valsts," atklāja Burovs.

Мэр Риги Нил Ушаков и председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров на открытии здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Burovs: Ušakovam līdzīga līdera pagaidām nav, toties arī caru pielūgt nevajag

Viņš konstatēja, ka korupcijas skandālu dēļ Rīgas pašvaldības uzņēmumiem ir grūtāk saņemt finansējumu.

"Situācija ar Rīgas satiksme ir atstājusi tādas pēdas, ka bankas apturējušas gan Rīgas satiksmes, gan citu pašvaldības uzņēmumu kreditēšanu. Tas ir labi redzams," pavēstīja Burovs.

"Rīgas satiksme" pagaidu valde, kuras vadību kopš marta uzņēmies Ernests Saulītis, pēdējā laikā regulāri tiekas ar uzņēmuma kreditoriem – bankām un Valsts kasi, vēsta LTV programma De facto.

Starp "Rīgas satiksme" kreditoriem ir SEB, Ziemeļu investīciju banka un Eiropas investīciju banka. SEB jau paziņoja uzņēmumam, ka pagaidām līdzekļi netiks piešķirti.

Даугавпилс, трамвай - Sputnik Latvija
Daugavpils vēlas iegūt naudu, kuru nesaņēma "kapu tramvajs"

"SEB bankas" Komunikācijas pārvaldes vadītāja Agnese Strazda iepriekš norādīja, ka pēc KNAB veiktajām pārbaudēm RS un to rezultātā paustajām bažām bankas pārstāvji RS informējuši: jauns finansējums netiks piešķirts līdz laikam, "kad uzņēmuma kapitāldaļu turētājs lems par profesionālas valdes un padomes apstiprināšanu un attiecīgi padome un valde nodrošinās caurspīdīgu uzņēmuma pārvaldību, kā arī risinās neatkarīgā audita minētās saimnieciskās darbības nepilnības".

Lai atrisinātu problēmu, "Rīgas satiksme" meklē līdzekļus citviet, piemēram, līdzekļus zemas grīdas tramvaju iegādei, iespējams, izdosies aizņemties Čehijā, taču ar lielākiem procentiem.

Ziņu lente
0