Krievijas karavīri piecas dienas lidos virs Latvijas

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет АН-30Б ВВС России, участвующий в программе "Открытое небо", в аэропорту Рига
Самолет АН-30Б ВВС России, участвующий в программе Открытое небо, в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar atvērto debesu līgumu, Krievijas novērošanas lidmašīna An-30B izpildīs lidojumus virs Latvijas teritorijas laikā no 17. līdz 21.jūnijam.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Krievijas novērotāji kopā ar kolēģiem no Baltkrievijas pacelsies gaisā virs Latvijas lidmašīnā An-30B. Lidojumi saskaņā ar Atvērto debesu līgumu turpināsies no 17. līdz 21. jūnijam, informēja Krievijas Bruņoto spēku izdevums "Krasnaja zvezda".

Inspekcija notiks no 17. līdz 21. jūnijam no Rīgas atvērto debesu aerodroma. Maksimālais lidojuma attālums – 800 kilometri.

Krievijas novērošanas lidaparāts izpildīs lidojumus atbilstoši maršrutam, kas saskaņots ar Latviju. Vietējie speciālisti lidmašīnā kontrolēs novērošanas aparatūras pielietošanas kārtību un līgumā paredzēto saistību ievērošanu.

Встреча самолёта Ту-154М «Ижма» в аэропорту Толмачево - Sputnik Latvija
Krievijas kara lidmašīna veikusi ASV militāro bāzu pārbaudi

Šajā laika periodā Turcijas un Norvēģijas misija veiks novērošanas lidojumu virs Krievijas teritorijas Turcijas novērošanas lidmašīnā CASA CN-235 no Kubinkas aerodroma.

Iepriekš – no 13. līdz 17. maijam kopējo novērošanas lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas teritorijām veica Latvijas un Vācijas bruņoto spēku pārstāvji lidmašīnā Saab 340 AEW.

Atvērto debesu līgumu parakstījušas 27 Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) valstis 1992.gadā Helsinkos. Patlaban līguma saistības pilda 34 valstis.

Līgums paredz iespēju veikt novērošanas lidojumus un fotografēt virs līguma dalībvalstu teritorijas ar mērķi saņemt ziņas par bruņotajiem spēkiem, militārajiem objektiem un karadarbību.

Līguma mērķis ir uzticības veicināšana valstu starpā, pilnveidojot karadarbības kontroles mehānismus un bruņojuma kontroles jomā noslēgto līgumu saistību ievērošanas monitoringu.

Ziņu lente
0