Politika

Krievija ir gatava organizēt Putina un Trampa tikšanos G20 priekšvakarā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava ir gatava organizēt abu valstu vadītāju tikšanos "Lielā divdesmitnieka" samita priekšvakarā, taču Vašingtonas atbilde nav saņemta.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Iniciatīva par ASV un Krievijas prezidentu pilna formāta tikšanās organizāciju no Savienoto Valstu puses nav saņemta, informēja Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Tas varētu būt pat priekšvakarā, pirms "divdesmitnieka" sākuma (G20 samits Osakā – red.), taču vismaz pašlaik mēr varam konstatēt, ka līdz šim no amerikāņu puses nav saņemta nekāda iniciatīva," Peskovs pavēstīja telekanāla "Rossija 1" ēterā.

Šo informāciju viņš sniedza, atbildot uz jautājumu par to, vai pastāv "X stunda" Vladimira Putina un Donalda Trampa pilna formāta tikšanās iespēja.

Pēc viņa vārdiem, šajā situācijā jāseko ASV prezidenta izteikumiem, kurš iepriekš norādīja, ka ir gatavs tikties gan ar Ķīnu, gan Krieviju, gan arī citiem samita dalībniekiem, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Varbūt viņš ar to domāja tādas tikšanās garāmejot, kā mēdz teikt diplomāti, "kājās stāvot". Tomēr tā, protams, nav pilna formāta tikšanās, un tā nebūs iespējams apspriest to jautājumu apjomu, ko vajadzētu pārrunāt, kas patiešām iekļauti dienas kārtībā," konstatēja Krievijas prezidena preses sekretārs.

Šogad "Lielā divdesmitnieka" valstu samits notiks 27.-28. jūnijā Osakā, Japānā. Krievijas un ASV valstu prezidenti pirmo reizi tikās G20 samitā Hamburgā 2017.gada jūlijā.

Ziņu lente
0