Erdogans pastāstījis, kad saņems S-400

© Отдел информационного обеспечения Балтийского региона / Pāriet pie mediju bankasНовые расчеты С-400 заступили на первое боевое дежурство в Калининградской области
Новые расчеты С-400 заступили на первое боевое дежурство в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona negatīvi vērtē Ankaras vēlmi iegādāties Krievijas jaunos zenītraķešu kompleksus un draud pārtraukt turku karavīru dalību programmā F-35.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pavēstīja, ka ZRK S-400 piegādes varētu sākties jau šī gada jūlija sākumā, informēja Sputnik Baltkrievija.

Turcijas prezidents atklāja, ka apspriedis šo jautājumu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un šajā jautājumā nav nekādu negatīvu aspektu.

Истребитель F-35 - Sputnik Latvija
Turcijas piloti ASV atstādināti no mācību lidojumiem ar F-35

"Domāju, piegādes sāksies jūlija pirmajā pusē," teica Turcijas prezidents žurnālistiem lidmašīnā, atgriežoties valstī pēc vizītes Tadžikistānā.

Pie tam Erdogans atzīmēja, ka, neskatoties uz spiedienu no ASV puses, Turcija neplāno atteikties no izdevīgā darījuma – Krievijas ZRK S-400 piegādēm.

Vašingtona uzstāj, ka Krievijas zenītraķešu kompleksi neatbilst Ziemeļatlantijas alianses standartiem.

Pēc Turcijas prezidenta domām, ASV draudi atteikties no jauno lidmašīnu F-35 piegādēm un apturēt turku pilotu militārās sagatavošanas kursus ir "neglīti".

Tiesa, Erdogans atzīmēja, ka visas pretrunas ar Vašingtonu vēl iespējams atrisināt pa tālruni.

Пляжный отдых в Турции - Sputnik Latvija
Krievijas senators: amerikāņu ierastā šantāža Turciju neietekmē

"Vismaz es tam gribu ticēt" viņš pavēstīja noslēgumā.

Iepriekš kļuva zināms, ka ASV aizsardzības ministra pienākumu uzpildītājs Patriks Šanahans informēja kolēģi Turcijā Hulusi Akaru, ka turku pilotiem, kuri ASV apgūst darbu ar F-35, jāpamet valsts līdz 31. jūlijam.

Turcija parakstīja līgumu ar Krieviju par četru S-400 divizionu piegādi jau 2017.gadā. Līguma  aptuvenā summa – 2,5 miljardi dolāru. Vienlaikus Savienotās Valstis piedāvāja Turcijai iegādāties amerikāņu Patriot par 3,5 miljardiem dolāru.

Ziņu lente
0