Ciems Golānu augstienēs nosaukts par godu Trampam

© REUTERS / Ammar AwadОткрытие поселка, названного в честь Трампа
Открытие поселка, названного в честь Трампа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlas valdības vadītājs par godu jaunā ciema nosaukuma apstiprināšanai sapulcējis svinīgu valdības sēdi, kurā ierasties tika uzaicināts ASV vēstnieks.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Izraēlas valdība apstiprinājusi jaunā ciema nosaukumu, ko plānots būvēt Golānu augstienēs – "Ramat Tramp" ("Trampa augstienes" – red.), par godu 45. ASV prezidentam, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Izraēlas premjerministra kancelejas ziņojumu.

Apdzīvotās vietas nosaukums piešķirts pateicībā Donaldam Trampam, kurš atzinis Golānu augstienes par Izraēlas teritoriju, neskatoties uz Sīrijas pretenzijām uz šīm teritorijām.

Situācija Sīrijas galvaspilsētā Damaskā - Sputnik Latvija
Izraēlas aviācijas spēki veikuši uzlidojumu Damaskas lidostas rajonā

"Mēs lepojamies ar to, ka mums ir iespēja nodibināt apdzīvoto vietu un atdot godu mūsu lielajam draugam," kanceleja citēja Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu teikto.

Valdības vadītājs sasauca svinīgo Ministru kabineta sēdi Golānu augstienēs. Pasākumu apmeklēja arī ASV vēstnieks Izraēlā Deivids Frīdmans. Amerikāņu diplomats atzīmēja, ka ciema nosaukums ir labākā dāvana dzimšanas dienā Trampam, kurš nesen atzīmēja 73.dzimšanas dienu.

Izraēla okupēja Golānu augstienes Sešu dienu karā 1967.gadā. 1981.gadā tās tika anektētas. Golānu augstienes ir galvenā problēma Izraēlas un Sīrijas konfliktā.

Ziņu lente
0