Bija baisi: airBaltic lidmašīna atgriezās Rīgā uzliesmojuma dzinējā dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic lidmašīna reisā Rīga – Odesa atgriezās izlidošanas lidostā gandrīz uzreiz pēc pacelšanās, pirmais nosēšanās mēģinājums, pēc kādas pasažieres sacītā, neizdevās, lidmašīna sākumā riņķoja debesīs, sadedzinot lieko degvielu, un tikai pēc tam nosēdās.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Latvijas lidsabiedrības airBaltic lidmašīna, kura veica reisu Rīga – Odesa, 13. jūnijā veica avārijas nosēšanos izlidošanas lidostā tehnisku bojājumu dēļ. Viena no pasažierēm pastāstīja, ka situācija atgādināja traģisko gadījumu Šeremetjevas lidostā, taču šoreiz nosēšanās aizritēja veiksmīgi.

Jūlija Stepanova, kura ar maziem bērniem lidoja uz Odesu, pastāstīja savā Facebook lapā, ka pēc pacelšanās atskanēja skaļš plaukšķis un parādījās uzliesmojums dzinējā, pēc kā parādījās dīvaina skaņa. Desmit minūtes vēlāk pēc pilotu paziņojuma salonā, ka lidmašīnai radušies tehniski bojājumi, kapteinis pieņēma lēmumu atgriezties izlidošanas lidostā.

"Atgriezāmies, samazinājām augstumu un gandrīz skārām skrejceļu, taču nenosēdāmies, un uzreiz uzņēmām augstumu. Bija jau bailīgi. Pēc tam sākām riņķot virs pilsētas, neviens neko neteica. Pēc minūtēm 10 pateica, ka lidmašīnai radies bojājums, jāsagatavojas avārijas nosēšanās. Te sākās visbaisākais. Lai neatkārtotos Šeremetjevas stāsts, bija jāizdedzina degviela. (…) Vārdos neizsakāmi, cik tas ir bailīgi būt ar bērniem salūzušā lidmašīnā debesīs un nezināt, kas tieši tai gadījies… 50 minūtes briesmīga stresa, nezināšanas, baiļu. Katrai minūtei ir nozīme un cerība. Skan kapteiņa komanda, ka nosēdamies un jāieņem avārijas pozīcija. Neviens nezina, kāda būs nosēšanās. Godīgi, acu priekšā bija tā lidmašīna no Šeremetjevas. Nosēdāmies baisi, stjuartes kliedza, ka jāpiespiež sev klāt bērni, jānolaiž galvas un jāturas," pastāstīja pasažiere par nosēšanos.

Nosēšanās aizritēja veiksmīgi, pēc kā, piebilst pasažieri, daudzi raudāja un apsveica viens otru, ka palikuši dzīvi.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic nepalaida pasažieri uz diviem reisiem virsrezervējuma dēļ

Taču Stepanova atzīmēja airBaltic personāla "briesmīgo attieksmi".

"Runāja rupji, nekādas cieņas, izteica rupjības un atklāti sūtīja trīs mājas tālāk. Kompensācijas veidā mēs saņēmām sendviču un pudeli ūdens. Bērniem pat nevarēja atnest karsto ūdeni maisījumu pagatavot. Cilvēki lūdza viesnīcu, lai pārnakšņotu, jo reisu atlika līdz rītam… Nekādu viesnīcu vai atpūtas zonu nesniedza, airBaltic, atlasiet rūpīgāk personālu," uzrakstīja pasažiere.

Tāpat Stepanova pastāstīja, ka ar rīta reisu tomēr izlidoja ar ģimeni uz Odesu, viss aizritēja labi, taču neatlidoja bagāža.

Ziņu lente
0